Blind en Zlatan onderuit tegen Man City

door Bart Veenstra 9

Het Manchester United van oud-Ajacieden Daley Blind en Zlatan Ibrahimovic heeft de derby van Manchester met 1-2 verloren van Manchester City. Met name in de eerste helft was Manchester City de betere partij en won daardoor verdiend.

Mede dankzij een uitstekend spelende Kevin de Bruyne kwam de ploeg van Pep Guardiola na iets meer dan een halfuur spelen op voorsprong. De Belg zette Blind simpel aan de kant en schoot de 0-1 binnen. Vlak erna kapte De Bruyne de voormalig Ajax-verdediger opnieuw uit, schoot op de paal, waarna de rebound voor Kelechi Iheanacho was.

Vlak voor rust zorgde Zlatan Ibrahimovic, nadat City-doelman Claudio Bravo en zijn collega John Stones elkaar in de wegliepen, voor de aansluitingstreffer. In de tweede helft bleek Manchester United te zwak om enorm grote kansen te creëren, terwijl City enkele malen dichtbij een derde treffer was.