Davy Klaassen

Per 5 oktober 2020 is Davy Klaassen weer Ajacied. Na een afwezigheid van drie seizoenen keert de middenvelder terug in Amsterdam, met een rugzak vol ervaring in Engeland en Duitsland. De Oranje-international komt voor een vast bedrag van elf miljoen euro over van Werder Bremen. Eerder speelde hij van 2011 tot en met 2017 voor de Amsterdammers.

Eerste periode bij Ajax

Op 27 november 2011 debuteerde de achtienjarige Klaassen in Ajax 1. NEC was die dag de tegenstander en Klaassen wist gelijk te scoren. Een grote toekomst leek voorbestemd, maar een zware blessure goeide roet in het eten voor het seizoen daarna.

Toen Christian Eriksen in augustus 2013 vertrok, greep Klaassen zijn kans. Hij dwong een basisplaats af en stond die in de seizoenen die volgden niet meer af. De middenvelder onderscheidde zich met zijn loopvermogen en doelgerichtheid. In de vier seizoenen die hij als basisklant afwerkte, scoorde hij in drie daarvan meer dan tien goals.

Klaassens absolute hoogtepunt in het wit-rood-wit is het bereiken van de Europa League-finale in 2017. Dat bleek gelijk de laatste wedstrijd van zijn eerste Ajax-periode, want die zomer vertrok hij naar Everton. Na één jaar verruilde hij die club voor Werder Bremen om na twee seizoenen weer terug te keren op het oude nest, bij Ajax.

Naam Davy Klaassen
Nationaliteit Nederlands
Geboortedatum 21-02-1993
Geboorteplaats Hilversum
Nummer 6
Positie Middenvelder
Doelpunten dit seizoen  
Twitter Davy Klaassen
Facebook