[Update III] Klaassen officieel naar Everton

door Bart Veenstra 121

[Update III] Klaassen officieel naar Everton

door Bart Veenstra 121

Laatst geüpdatet

Davy Klaassen is persoonlijk rond met Everton, althans zo meldt het doorgaans goed geïnformeerde Liverpool Echo. Om die reden lijkt een transfer van de aanvoerder van Ajax naar de club uit Liverpool een kwestie van tijd.

Ajax is deze week nog in onderhandeling met Everton over de transfer van de middenvelder, maar het lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn voordat de transfer rond is. Het nieuwsplatform schrijft dat het in de lijn der verwachting ligt dat beide clubs er binnen een dag uitkomen.

Klaassen zelf zou dus hoe dan ook zijn zinnen hebben gezet op een transfer naar de Engelse subtopper, waar een langlopend contract klaar zou liggen voor het hoofddoel van Ronald Koeman tijdens deze transferperiode. Koeman gaf eerder al aan dat hij productiviteit mist bij zijn ploeg en Klaassen lijkt voor het opkrikken daarvan de ideale kandidaat.

Daniël Dwarswaard, verslaggever van het Algemeen Dagblad, meldt op zijn beurt dat Ajax en Everton ook al bijna tot een akkoord zijn gekomen. 'Gaat volgens de club de goede kant op', zo schrijft hij donderdag op Twitter.

Update - 21.27 uur (15 juni 2017)
Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Sky Sports wordt Davy Klaassen de volgende aankoop van Everton. De verwachting is dat de transfer binnen enkele dagen wereldkundig wordt gemaakt. De NOS schrijft dat Klaassen op dit moment in Liverpool is om te onderhandelen over de laatste contractdetails. Volgens de publieke omroep is met de transfer van de aanvoerder een bedrag van 25 miljoen euro gemoeid, terwijl de BBC schrijft over een transfersom van 30 miljoen euro.

Update II - 22.15 uur (15 juni 2017)
Davy Klaassen heeft zojuist een vijfjarig contract getekend bij Everton. De Engelse club betaalt 28,5 miljoen euro voor de inmiddels voormalig aanvoerder van Ajax, zo meldt De Telegraaf. Inmiddels heeft ook het Algemeen Dagblad het nieuws gepubliceerd op haar website.

Update III - 23.00 uur (15 juni 2017).
Davy Klaassen is officieel speler van Everton. De Engelse club heeft de speler zojuist gepresenteerd op haar website. Verder wordt de transfersom bekendgemaakt: 27 miljoen euro. Ook Ajax heeft de transfer bevestigd en meldt eveneens dat er met de overgang een transfersom van 27 miljoen euro gemoeid is.

Bestel nu het nieuwe thuisshirt met bedrukking.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.