VI over 'miskoop' Marin: 'Is geen Ajax-voetballer'

door Thijs Zwagerman 15

VI over 'miskoop' Marin: 'Is geen Ajax-voetballer'

door Thijs Zwagerman 15

Laatst geüpdatet

Razvan Marin is door Voetbal International in het rijtje van grootste miskopen van dit seizoen neergezet. De Roemeen komt nauwelijks in de plannen voor bij Ajax en dat terwijl de Amsterdammers vorige zomer nog twaalf miljoen euro voor hem betaalden.

Bas van den Hoven, redacteur van Voetbal International, begreep dat aanvankelijk wel. ‘Bij Standard Luik was hij de grote man. Hij was daar in balbezit bepalend. Hij zocht naar mogelijkheden en durfde risico’s te nemen. Maar hij heeft duidelijk moeite gehad om zich aan te passen aan de speelstijl van Ajax’, stelt Van den Hoven.

Dat laatste beaamt ook collega Süleyman Öztürk, die vervolgens nog kritischer op Marin is. ‘Het is een prima voetballer, dat heeft hij bij Standard Luik wel bewezen. Daar was hij wel dominant. Maar als Ajax aan een voetballer zo veel geld uitgeeft, moet het een voltreffer zijn. Dit is een speler die in een goed elftal meevoetbalt en dat aardig beheerst, maar bij Ajax kan hij niet uitblinken. Het is geen Ajax-voetballer.’

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.