Vanenburg: 'Beloftenteams zeker geen competitievervalsing'

door Jesse ter Haar 13

Vanenburg: 'Beloftenteams zeker geen competitievervalsing'

door Jesse ter Haar 13

Laatst geüpdatet

Gerald Vanenburg, tegenwoordig als jeugdtrainer actief bij Ajax, vindt niet dat de beloftenteams in de Keuken Kampioen Divisie voor competitievervalsing zorgen. De oud-voetballer kijkt naar de ontwikkeling van voetballers en daaraan komt het ten goede.

Vanuit het tweede niveau van Nederland maakten al veel talenten de overstap naar de Eredivisie en het internationale voetbal. Zo speelde onder anderen Frenkie de Jong en Donny van de Beek ook in Jong Ajax. 'Dat is geweldig voor hun ontwikkeling. De spelers van de beloftenelftallen krijgen zo de kans om te spelen onder weerstand en zich te etaleren. Spelen in de Keuken Kampioen Divisie maakt ze alleen maar beter', aldus Vanenburg in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Het is voor de tegenstanders van Jong Ajax moeilijk te voorspellen in welke samenstelling de ploeg wekelijks aan zal treden, zo weet Vanenburg ook .'Dat is vervelend, maar het is ook niet zo dat ze opeens tegen dertigjarige eerste elftal-spelers staan. Als je voetbalt, moet je gewoon iedere wedstrijd winnen. Ze kunnen wel wijzen, maar ze hebben er nu eenmaal mee te maken. Competitievervalsing? Nee, zeker niet.'

Gert Kruys, in het verleden met Sparta Rotterdam actief in de Keuken Kampioen Divisie, is van mening dat het weldegelijk een vorm van competitievervalsing is. 'Als we toen tegen Jong Ajax moesten, was het toch afwachten met welk team ze op de proppen kwamen. Ik blijf daar met verbazing naar kijken, het is gewoon hartstikke oneerlijk. Ik vind dat ze met vaste selecties moeten gaan werken, waar twee dispensatiespelers mogen meedoen. Dan is het voor beide partijen eerlijk'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.