Stekelenburg wil Klaassen als enige tien: 'Wijnaldum naast De Jong'

door Jesse ter Haar 16

Bron NOS

Stekelenburg wil Klaassen als enige tien: 'Wijnaldum naast De Jong'

door Jesse ter Haar 16

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Jeroen Stekelenburg denkt dat Louis van Gaal er verstandig aan zou doen door alleen Davy Klaassen in de rug van spits Memphis Depay te laten spelen. Tegen Noorwegen opereerden Klaassen én Georginio Wijnaldum vanuit die positie, maar de verslaggever zou laatstgenoemde middenvelder ietwat lager opstellen.

De nieuwe bondscoach gaf meermaals aan er graag voor te zorgen dat spelers in hun kracht komen te spelen en Stekelenburg denkt dat Wijnaldum wat minder hoog op het veld het best tot zijn recht komt. 'Het is de natuur van Wijnaldum om wat verder terug op het middenveld te spelen. Dat deed hij heel vaak bij Liverpool en daar heeft hij nu ook bij Paris Saint-Germain gespeeld', aldus Stekelenburg in de NOS Voetbalpodcast.

Het zou betekenen dat alleen Klaassen als offensieve middenvelder komt te spelen. 'Wat dat betreft is het logischer om Klaassen vanuit zijn natuur kort achter de spits te laten spelen en Wijnaldum naast De Jong. Hij is ook zuinig op de bal en is een goede passer. Dat zou best kunnen werken.'

Arno Vermeulen op zijn beurt, ziet een ideaal tandem in Wijnaldum en Memphis. Om die reden zou hij Klaassen juist slachtofferen. De commentator is bang dat Klaassen als controlerende middenvelder vaak uit positie zou lopen. 'Het is de natuur van Klaassen om er te komen. Als je die keuze zou maken, moet je de keuze maken om niet met Klaassen te spelen.'

Krijg 2,75 keer je inzet terug als Klaassen opnieuw scoort namens Oranje!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.