Ronald de Boer: 'Dichter bij elkaar gekropen'

door Sam van Raalte 7

Ronald de Boer: 'Dichter bij elkaar gekropen'

door Sam van Raalte 7

Laatst geüpdatet

Ronald de Boer vindt het middenveld van PSV min of meer gelijkwaardig aan dat van Ajax. Dat heeft de analist laten weten aan Voetbal International. 'Als je het me vier weken geleden had gevraagd, had ik direct PSV gezegd. Nu is het toch wat dichter bij elkaar gekropen.'

'Het zijn allemaal andere types', vervolgt De Boer. 'Maar als ik ze moet vergelijken: ik vind Nemanja Gudelj gegroeid in zijn rol, maar over het hele seizoen is Andrés Guarado nog wat sterker. Marco van Ginkel versus Riechedly Bazoer vind ik een klein plusje voor Bazoer. En Davy Pröpper-Davy Klaassen is wat mij betreft een gelijkspel.

Volgens Arnold Bruggink heeft PSV een beter middenveld. 'Ze hebben ervaring en een linkspoot met Andrés Guardado. PSV kan variëren, heeft fysieke kracht én scorend vermogen en is gewoon iets verder dan Ajax. Ik ben ook wel fan van Davy Klaassen, en de kwaliteiten van Bazoer kent iedereen, maar het middenveld van PSV is iets completer', aldus Bruggink.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.