Pot: 'Denken in kansen en niet in problemen'

door BvdPloeg 10

Pot: 'Denken in kansen en niet in problemen'

door BvdPloeg 10

Laatst geüpdatet

Menno Pot is in Het Parool op een creatieve manier aan de slag gegaan met alle uitspraken en verwachtingen bij Ajax. De Amsterdammers beloofden de laatste jaren een boel, maar lang niet alles kwam uit. Pot roept daarom op om 'om te denken'.

'Het draait allemaal om omdenken. Als je als Ajacied één ding onder de knie moet zien te krijgen, dan is dat het. ­Omdenken betekent dat je ­elke situatie probeert op een constructieve manier te interpreteren. Dat je probeert te denken in kansen en niet in problemen. Voorbeeldje. Nog even, dan is Ajax in de Champions League zélf een ongeplaatste club die hogergeplaatste ­tegenstanders treft. Tel uit je winst. Nog een voorbeeld. Ajax werd door FK Rostov zó hardhandig tegen het canvas geslagen dat het vorig seizoen tegen Rapid Wien zo slecht nog niet was, achteraf', schrijft Pot gekscherend.

Wie een rustig leven wil hebben als Ajax-fan dient daarom de situaties anders te benaderen, besluit de columnist. 'Gesnopen? Huiswerk voor de komende week: lees dit stukje nog eens aandachtig door en ga dan als een omdenker aan de slag met de uitspraak van Edwin van der Sar dat hij tevreden is over het functioneren van Marc Overmars. Taai geval, maar u kunt het. Succes.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.