Lovende woorden voor Leyder en De Jong

door Bart Veenstra 4

Lovende woorden voor Leyder en De Jong

door Bart Veenstra 4

Laatst geüpdatet

Journalisten Dick Sintenie en Henk Spaan van Het Parool zijn in hun columns lovend over Ajax-talenten Nathan Leyder en Frenkie de Jong. Eerstgenoemde maakte afgelopen weekend namens de A2 van Ajax zijn rentree na lang blessureleed, terwijl De Jong zich namens Jong Ajax liet zien in de competitiewedstrijd tegen NAC Breda (2-1).

Leyder stond maar liefst veertien maanden aan de kant met een zware kruis- en kniebandblessure. 'De jonge voetballer kampte met tegenslagen; zijn lichaam moest weer wennen aan het leveren van zware inspanningen', aldus Sintenie, die tevens beschrijft dat de Belg zich voor zijn blessure in de A1 had ontwikkeld tot dragende kracht in de achterhoede of op het middenveld. 'Maar zaterdag was het zover: twintig minuten voor tijd viel hij in bij Ajax A2-ADO A1. Zijn medespelers applaudisseerden, en langs de kant stonden zijn moeder en broer', aldus Sintenie, die verder schrijft dat Leyder twee dagen na zijn rentree geen last en pijntjes meer had.

Ook Spaan is lovend over de nodige Ajax-talenten die maandag in actie kwamen voor het beloftenelftal van de Amsterdamse club. 'Dan Cerny, Nouri en Frenkie de Jong', begint de columnist. 'Tegen de onbeholpen ogende NAC-spelers hakt Cerny de bal op Frenkie de Jong die hem doorgeeft aan Nouri. Weer een biljartstoot: nu met Nouri's rechterbuitenkant in de open ruimte. De Jong omspeelt de keeper en tikt binnen. Even later volgen twee onwaarschijnlijke Nouri-acties aan de zijlijn. Cerny-Nouri-Frenkie de Jong, zong ik, zoals ik ooit Keizer-Cruijff en Gerrie Mühren dichtte.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties