Lichte kleur shirt handig volgens theorie Cruijff

door Koen Weijland 33

Lichte kleur shirt handig volgens theorie Cruijff

door Koen Weijland 33

Laatst geüpdatet

Johan Cruijff heeft over alles binnen de voetbalwereld een mening en dus heeft de legendarische nummer veertien ook zo zijn theorie over de kleur die een voetbalshirt het best zou kunnen hebben. Volgens de maatstaven van de oud-prof moet het nieuwe uittenue van Ajax geen problemen opleveren.

Voor het EK van 2012 deed Cruijff tegenover Sp!ts zijn beklag over het zwarte uittenue van Oranje. 'In zo’n kleur zie je je medespelers haast niet staan. Kijk, als je op de tribune zit, dan zie je het veld liggen, dat is dus groen. En dan de spelers erop in het zwart, da’s duidelijk om te zien. Maar als je op het veld staat, dan zie je dat groen niet, maar de donkere tribune erachter. Als er dan iemand, je medespeler dus, zwart aan heeft, dan wordt-ie onzichtbaar. Die zie je haast niet staan. Dat is gewoon zo', zei hij destijds.

Dat het nieuwe uittenue van Ajax groen bevat, zal volgens de grondlegger van de fluwelen revolutie dus bij de spelers niet voor problemen zorgen. Voor de fans is het echter minder plezant.

De technische staf van de Amsterdammers heeft een flinke vinger in de pap gehad bij de keuze voor de kleur. Frank de Boer en consorten wilden graag een lichte kleur shirt, hetgeen dus aansluit bij de ideeën van Cruijff.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties