Jansma: 'Hoop dat Cruijff terugkomt'

door Lisanne 15

Jansma: 'Hoop dat Cruijff terugkomt'

door Lisanne 15

Laatst geüpdatet

Volgens Kees Jansma is het erg dat Johan Cruijff niet meer verbonden is met Ajax. De voormalig perschef van Oranje hoopt dan ook dat de legendarische nummer veertien ooit weer terugkomt.

'Cruijff niet meer bij de club is erg. Je moet je helden toch eren', aldus Jansma bij Studio Voetbal. 'Maar als hij iets roept over de club leidt dat altijd weer tot kampen. Cruijff zegt dat hij bevrijd is van Ajax, maar ik denk dat dat andersom ook zo is. Ik hoop wel dat hij ooit weer terugkomt. Het is treurig dat niemand binnen zo'n groot bedrijf er in geslaagd is om die kampen bij elkaar te krijgen', besloot hij.

Arno Vermeulen heeft daar een iets andere mening over. 'Hij heeft toch geprobeerd Ajax te chanteren door op te roepen het bestuur weg te stemmen. Als je van een club houdt, dan zit je toch niet te wachten op de zoveelste bestuurlijke crisis? Hij is ontzettend belangrijk voor Ajax, maar er is zo veel gebeurd waar hij bij betrokken was.'

Kampioen
Sportief gezien gaat het met Ajax in de Eredivisie wel aardig. De Amsterdammers sloten zondag het jaar af als winterkampioen. Toch denkt Jansma niet dat Ajax koploper blijft. 'PSV wordt uiteindelijk kampioen.' Youri Mulder verwacht wel een vijfde titel voor Frank de Boer. 'Ajax wordt gewoon kampioen, ze krijgen namelijk de minste goals tegen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.