'De basis van het Ajax-succes ligt bij Jonk en Bergkamp'

door SJvanveen 63

'De basis van het Ajax-succes ligt bij Jonk en Bergkamp'

door SJvanveen 63

Laatst geüpdatet

Enorme weelde is het momenteel bij Ajax met een kwartfinaleplaats in de Champions League, een bekerfinale, grote kans op de Eredivisie-titel en een jonge selectie die honderden miljoenen waard is. Marc Overmars oogst veel lof, maar volgens Rob Jansen ligt de basis van het huidige succes ergens anders.

'De hele academie, de wijziging van het beleid en de spelers die doorstromen... Er is één iemand die alles heeft gedaan, maar daar praat niemand meer over. Dat is Dennis Bergkamp. Het is frappant in deze wereld. Mensen hebben het niet meer over hem', aldus Jansen in gesprek met de NOS.

'Alles wat nu gebeurt, is ontstaan toen Johan Cruijff met Bergkamp en Wim Jonk in 2010 begon aan de revolutie. Bergkamp heeft Overmars en Edwin van der Sar erbij gehaald. Na de ruzie met Overmars en Bergkamp is Overmars overgebleven. Nu heerst er euforie. Maar de basis van dit succes ligt bij Bergkamp, Jonk en Cruijff.'

Onderlinge ruzie

Jansen is zaakwaarnemer van Bergkamp, maar vreest dat het niet gauw meer goedkomt tussen de oud-Ajacied, Overmars en Van der Sar. 'Ik vind het alleen maar triest dat ze ruzie hebben. Het komt - voorlopig - niet meer goed. Tijd heelt wonden, maar dan is tijd een breed begrip vrees ik. Ik vind het gewoon heel jammer dat jongens die zo veel hebben meegemaakt niet meer met elkaar door één deur kunnen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.