'Dat Tagliafico een basisplaats heeft, zegt genoeg'

door Bart Veenstra 46

'Dat Tagliafico een basisplaats heeft, zegt genoeg'

door Bart Veenstra 46

Laatst geüpdatet

Voormalig topvoetballer Willem van Hanegem is niet bepaald onder de indruk van het Argentijnse voetbalelftal. In zijn column in het Algemeen Dagblad vreest hij dat superster Lionel Messi de hoge verwachtingen dit WK opnieuw niet weet in te lossen. Reden hiervoor is dat veel van zijn ploegmaten in de ogen van Van Hanegem matig zijn.

Donderdagavond speelt Argentinië haar tweede groepsduel tegen Kroatië en dat wordt volgens Van Hanegem niet makkelijk. 'Die Kroaten hebben echt een degelijke ploeg met een paar geweldige spelers. Maar Messi dus. Het doet bijna pijn om hem te zien worstelen. Overal hoor ik kritiek op hem. Hij wandelt, hij laat niets zien, zeggen ze. Maar kijk eens naar de rest. Dáár zit het grote probleem', is de oud-Feyenoorder kritisch.

'Als Messi bij zijn club FC Barcelona de bal krijgt, komt de rest in beweging', legt Van Hanegem vervolgens het verschil uit tussen de Messi bij FC Barcelona en de Messi bij Argentinië. 'Dan begint het voetbal. Bij Argentinië? Dan krijgt Messi de bal en blijft iedereen stilstaan. Kijken wat Messi gaat doen. De rest van het elftal is verschrikkelijk om naar te kijken. Dat is allemaal zo beperkt. Dat Ajacied Tagliafico een basisplaats heeft, zegt eigenlijk genoeg. Dat is een doodnormale voetballer.'

Zie hier de nieuwe trainingscollectie van Ajax voor het nieuwe seizoen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.