Cruijff ergert zich enorm aan makelaars

door Finn Dekker 32

Cruijff ergert zich enorm aan makelaars

door Finn Dekker 32

Laatst geüpdatet

Johan Cruijff ziet een groeiend probleem in de ontwikkeling van het 'totale pakket' van talenten, zo stelt hij in zijn column in De Telegraaf van maandag. Het proces zou worden verstoord door makelaars, die niet de juiste bedoelingen hebben met hun spelers.

'Pas als de techniek goed is, kan je de tactiek uitvoeren. Zijn beide oké, dan komt het op de instelling aan. Maar het zakelijke aspect kan nog roet in het eten gooien. Een speler kan namelijk ook te snel te veel verdienen', begint Cruijff, die vindt dat een zaakwaarnemer of manager hier een te nadrukkelijke rol in heeft.

'Een goede zaakwaarnemer dient ervoor te zorgen dat een talent zich op elk gebied ontwikkelt. Helemaal omdat zo’n jongen in een irreële wereld leeft. In zo’n fase moet de zaakwaarnemer vooral veel zien te voorkomen', aldus De Verlosser. 'Helaas zijn er weinig makelaars die dat begrijpen. Daarom zie je spelers van club veranderen die daar helemaal niet klaar voor zijn. Waarbij je kunt afvragen welk belang er het meest mee gediend is.'

'Dat wilde ik ook bij Ajax veranderen. Door uit te dragen dat je eerst goed wordt opgeleid, om eventueel later in het buitenland stevig op eigen benen te kunnen staan. Maar wel op het juiste moment en onder de juiste voorwaarden. Dat is goed voor Ajax en de speler zelf', besluit Cruijff.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.