'Ajax zou beter gevoetbald hebben dan Liverpool en Spurs'

door Gino Haverkamp 19

'Ajax zou beter gevoetbald hebben dan Liverpool en Spurs'

door Gino Haverkamp 19

Laatst geüpdatet

Bij het programma De Tafel van Kees op FOX Sports is men niet bepaald onder de indruk van het niveau van de Champions League-finale van zaterdagavond. Zowel Tottenham Hotspur als Liverpool wisten niet te imponeren. Peter Bosz en Louis van Gaal, te gast in het programma, stellen dat de finale beter was geweest als Ajax meedeed.

De Amsterdammers kwamen letterlijk een seconde te kort voor een finaleplek toen Spurs-aanvaller Lucas Moura in de laatste seconde van de wedstrijd de beslissende goal maakte. In de finale wisten hij en zijn ploeg, evenals winnaar Liverpool, weinig indruk te maken. 'Dan is Ajax heel wat anders', aldus Van Gaal.

Bosz, in het seizoen 2016/17 trainer van het Ajax dat de Europa League-finale wist te bereiken, sluit zich bij de oud-bondscoach aan. 'Voor ons was het leuker geweest als Ajax gespeeld had. Ajax zou beter gevoetbald hebben dan wat we gisteren hebben gezien.'

'Toen speelden we ook slecht'

Door die uitschakeling in extremis tegen de Londenaren, blijft Peter Bosz de laatste Ajax-trainer die met de Amsterdammers een Europese finale bereikte. Alhoewel hij stelt dat de huidig landskampioen in de Champions League-eindstrijd van dit jaar wel hoge ogen gooide, viel die finale in 2017 vies tegen. Kenneth Perez 'confronteert' hem met het slechte spel van zijn Ajax twee jaar geleden. 'Dat klopt, twee jaar geleden was het net zo slecht', erkent Bosz. 'Maar dit Ajax is twee jaar verder, met veelal dezelfde jongens. In grote wedstrijden stond Ajax er altijd, dat hebben we gezien in bijvoorbeeld Turijn en Madrid.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.