Winst voor Ajax B1; Ajax A2 gelijk

door Sander 3

Ajax B1 heeft de uitwedstrijd bij FC Groningen B1 met ruime cijfers gewonnen. Het werd 0-4 na een 0-0 ruststand. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De thuisploeg kreeg in het begin en aan het einde van de eerste helft goede kansen op de openingstreffer, maar beide keren redde Ajax-doelman Joost Meendering. Ajax kreeg via een vlotlopende aanval over links ook een prima kans. Ottar Magnus Karlsson schoot echter over. Ajax B1 liet zich in de eerste helft te veel aftroeven in de onderlinge duels, waardoor het nauwelijks echt gevaarlijk kon worden.

Na rust een ander Ajax B1. Binnen twaalf minuten liep de Amsterdamse ploeg uit naar een comfortabele 0-3 voorsprong. Donny van de Beek maakte de 0-1 na een prima pass van Darren Sidoel. Van de Beek gaf de assist bij de 0-2 van Ottar Magnus Karlsson. Karlsson maakte ook de 0-3. Dit keer was Javairo Dilrosun de aangever.

Een kwartier voor tijd maakte Leon Bergsma de vierde treffer van de middag. De verdediger tikte binnen nadat Donny van de Beek op de achterlijn zijn tegenstander een panna gaf en het overzicht behield. Markus Bay herhaalde in de slotfase het voorbeeld van Van de Beek met een fraaie panna. Het bekeken schot van Carel Eiting ging daarna maar rakelings over.

Opstelling Ajax B1:
Joost Meendering; Teun van Zweeden, Darren Sidoel (59. Deyovaisio Zeefuik), Leon Bergsma, Mauro Savastano; Carel Eiting, Donny van de Beek (65. Philippe Sandler), Markus Bay; Nabi Hakimzadeh (41. Furkan Kurban), Ottar Magnus Karlsson (70. Adham El Idrissi), Javairo Dilrosun.

Ajax A2 speelde met 1-1 gelijk tegen ADO Den Haag A1. Zakaria El Azzouzi maakte de goal voor Ajax A2. Het gelijke spel was voor beide ploegen voldoende om door te bekeren. ADO Den Haag A1 neemt het in de volgende ronde thuis op tegen Ajax A1. Ajax A2 lootte een thuiswedstrijd tegen De Graafschap A1.

Opstelling Ajax A2:
Mike Grim; Damil Dankerlui, Branco van den Boomen, Shaquill Sno, Robert van Koesveld; Nathan Leyder, Zakaria El Azzouzi, Django Warmerdam; Sheraldo Becker, Ricardo Kishna, Daoud Bousbiba.

Ajax B2 won in Kerkrade met 0-2 van Roda JC B2. Jizz Hornkamp en Dani de Wit scoorden voor de ploeg van trainer Frank Peereboom. Ajax C1 versloeg FC Utrecht C1 met 4-1. Ook Ajax C2 en Ajax D1 wonnen hun wedstrijd. De C2 was met 4-0 te sterk voor FC Volendam C2, terwijl Ajax D1 Sparta D1 met een 2-0 nederlaag naar huis stuurde.