[Update] Commissarissen 3,5 jaar voorgesteld

door Floris 182

[Update] Commissarissen 3,5 jaar voorgesteld

door Floris 182

Laatst geüpdatet

De directie van Ajax NV heeft een oproep gedaan om een BAVA (Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders) te houden. Hierbij is het belangrijkste agendapunt het benoemen van twee personen voor de Raad van Commissarissen.

Peter Mensing en Leen Meijaard worden toegevoegd aan de RvC vanaf 14 april, zo melden de Amsterdammers op hun officiële site. Beide heren komen uit het netwerk van Hans Wijers. De Ondernemingsraad (OR) van Ajax gaat akkoord met het duo.

Mensing en Meijaard zullen in de RvC Dolf Collee en voorzitter Hans Wijers opvolgen. Collee trad afgelopen september af, aangezien hij benoemd werd tot algemeen directeur. Wijers maakte in oktober zijn vertrek bekend; bij de aankomende BAVA legt hij zijn functies neer. Leo van Wijk was bereid de voorzittersrol over te nemen. Theo van Duivenbode en Ernst Ligthart maken de Raad compleet.

De 54-jarige Meijaard maakte furore als econoom bij onder meer het ministerie van financiën, de Robeco Groep, Fidelity Investments en New Flag Asset Management. Bij BlackRock is hij momenteel ook nog Managing Directeur. Mensing, die bijna 56 wordt, werkte tussen 1984 en 2008 bij Booz Allen Hamilton als consultant, Vice President en Senior Vice President. Onder zijn vele huidige functies zit onder meer een job als onderdeel van het Raad van Advies bij Ziggo.

Update 7 maart 11.22u
In een toelichting op de BAVA heeft Ajax op de clubsite laten weten dat Peter Mensing en Leen Meijaard voornemens zijn om voor een periode van 3,5 jaar plaats te nemen in de RvC. Ze worden aan de AVA voorgedragen op advies van de OR en moeten worden benoemd door de AVA. Echter, de vereniging heeft 73 procent van de aandelen, waardoor de kans op afwijzing is te verwaarlozen.

Van Wijk wordt op 14 april voorzitter, als opvolger van Hans Wijers, die dan afzwaait. Van Wijk werd in november bij de AVA herbenoemd als commissaris en zal net als Mensing en Meijaard 'in principe' tot november 2019 blijven zitten. Wijers en Van Duivenbode hebben eind 2014 voor vier jaar verlengd, maar Wijers is gestopt omdat hij het naar eigen zeggen 'te druk kreeg'. Van Duivenbode blijft feitelijk tot november 2018 commissaris.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties