Telegraaf: 'Juventus rekent op komst De Ligt'

door BartVeenstra 84

Telegraaf: 'Juventus rekent op komst De Ligt'

door BartVeenstra 84

Laatst geüpdatet

De Telegraaf schrijft zaterdagochtend dat Juventus er vanuit gaat Matthijs de Ligt binnenkort een vijfjarig contract tekent bij de grootmacht uit Turijn. De Italianen zouden bereid zijn om meer dan zeventig miljoen euro te betalen voor de aanvoerder van Ajax, die bij Juventus jaarlijks tussen de vijftien en twintig miljoen euro kan verdienen.

De ochtendkrant schrijft dat Juventus daarmee een stokje lijkt te steken voor het geplande huwelijk tussen De Ligt en Paris Saint-Germain. 'Niets leek een transfer van De Ligt naar PSG in de weg te staan. De Fransen mogen nog steeds niet helemaal worden afgeschreven. Maar goed ingevoerde bronnen rondom de speler én Juventus melden inmiddels dat de Italianen op dit moment de beste papieren hebben en bereid zijn meer dan 70 miljoen euro naar Ajax over te maken', aldus De Telegraaf.

Juventus wist in de laatste acht jaar acht keer kampioen te worden, maar het ultieme doel - het winnen van de Champions League - wil maar niet lukken. In het afgelopen seizoen werd De Oude Dame uitgeschakeld door Ajax en uitgerekend De Ligt was de maker van de beslissende 1-2. Eén van de spelers van Juventus die De Ligt al probeerde over te halen, is Cristiano Ronaldo. Hij vroeg na afloop van de Nations League-finale tussen Portugal en Nederland aan De Ligt om maar Juventus te komen.

Italiaanse media

Ook in Italië is de mogelijke transfer van De Ligt naar Juventus groot nieuws. De meeste media nemen het nieuws van De Telegraaf over, al heeft Gianluca Di Marzio - journalist van het Italiaanse Sky Sport - een toevoeging op het nieuws: in de komende uren zal technisch directeur Fabio Paratici de onderhandeling met Ajax-directeur voetbalzaken Marc Overmars en zaakwaarnemer Mino Raiola aangaan om de transfer snel rond te krijgen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties