'Sanchez doorstaat keuring, rechtsback straks terug naar Mexico voor werkvergunning'

door Bart Veenstra 173

Bron De Telegraaf

'Sanchez doorstaat keuring, rechtsback straks terug naar Mexico voor werkvergunning'

door Bart Veenstra 173

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Jorge Sanchez (24) ondertekent naar verluidt dinsdag zijn contract bij Ajax. De Mexicaan zal dan tot de zomer van 2027 onder contract staan bij de Amsterdamse club, zo meldt De Telegraaf. De rechtsback komt over voor vijf miljoen euro vast, maximaal een half miljoen euro aan bonussen en een percentage doorverkoop.

Maandag doorstond Sanchez de medische keuring, waarna hij in zijn hotel wachtte op de afronding van het papierwerk. Later op de avond ging Sanchez met zijn zaakwaarnemers Eduardo Hernandez en Fulco van Kooperen uiteten. Tijdens dat diner schoof ook Ajax-middenvelder Edson Álvarez aan. De landgenoot van Sanchez fungeerde de afgelopen dagen al als gids van de aanstaande Ajax-aanwinst en ging zelfs mee naar de medische keuring.

Nadat Sanchez dinsdag zijn contract bij Ajax heeft ondertekend, keert de Mexicaan tijdelijk terug naar Mexico om zijn werkvergunning in orde te maken. De verwachting is dat Ajax over anderhalve week over hem kan beschikken. Hij zou dan op zijn vroegst in het uitduel met Sparta Rotterdam op 21 augustus kunnen debuteren.

Concurreren met Devyne Rensch

Bij Ajax moet Sanchez de concurrentie aangaan met Devyne Rensch. Laatstgenoemde leverde tegen Fortuna Sittard (2-3) een prima prestatie en wist bovendien de belangrijke 1-2 te maken. De komst van Sanchez betekent vermoedelijk een exit voor Sean Klaiber. De verwachting is dat laatstgenoemde deze transferperiode nog vertrekt uit Amsterdam.

Bestel nu het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.