Club América bevestigt: Jorge Sánchez naar Ajax

door Gino Haverkamp 481

Bron Club América

Club América bevestigt: Jorge Sánchez naar Ajax

door Gino Haverkamp 481

Bron Club América

Laatst geüpdatet

Club América bevestigt de uitgaande transfer van Jorge Sánchez naar Ajax. Via een statement op Twitter laat de Mexicaanse club weten dat de verdediger zondag naar Nederland is gevlogen voor de medische keuring in Amsterdam. Ajax zelf heeft nog niets gecommuniceerd over een transfer van Sánchez.

In het statement laat de Mexicaanse topclub weten definitief een akkoord te hebben met Ajax over een transfer van de rechtsback naar de Amsterdamse club. Naar verluidt betaalt de Nederlandse recordkampioen een vast bedrag van vijf miljoen euro, waar nog een half miljoen euro bovenop kan komen. Tevens zou er een doorverkooppercentage in het akkoord meegenomen zijn.

'De voetballer reist vandaag naar Nederland om de bijbehorende fysieke tests uit te voeren', vervolgt Club América, doelend op de medische keuring. 'Vervolgens zal de ondertekening van het contract door de twee partijen plaatsvinden.'

Bij Ajax moet Sánchez de concurrentiestrijd om de rechtsachter-positie aangaan. Momenteel is Devyne Rensch eerste rechtsback na het vertrek van Noussair Mazraoui, al is hij niet omonstreden. Wel scoorde de jonge Ajacied in de competitieopener tegen Fortuna Sittard (2-3) de 1-2. Sean Klaiber speelt ook nog bij Ajax, maar hij mag naar verluidt vertrekken. Doorgaans is hij stand-in voor de vaste rechtsback, maar zijn perspectief op speeltijd is laag.

Ajax trekt 25-voudig international van Mexico aan

Sánchez, die in december 25 jaar wordt, is één van de sterkhouders achterin bij Club América, waar hij in 2018/19 kampioen van Mexico mee werd. Dat seizoen speelde hij overigens ook samen met Edson Álvarez, die de jaargang daarna naar Ajax ging. In 2019 debuteerde Sánchez in het Mexicaanse elftal. Tot op heden heeft hij 25 interlands gespeeld en daarin één goal gemaakt, tegen Canada in oktober 2021. Eerder kwam Sánchez uit twee seizoenen voor Santos Laguna, waar hij in 2016 zijn profdebuut bij maakte. Club América nam hem in 2018 over.

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.