[Update]: 'Ajax en Club América maken ook papierwerk transfer Sánchez in orde'

door BadembaBarrie 1086

Bron De Telegraaf

[Update]: 'Ajax en Club América maken ook papierwerk transfer Sánchez in orde'

door BadembaBarrie 1086

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax en Club América hebben een mondeling akkoord bereikt over de transfer van Jorge Sánchez. De Mexicaan zal Ajax minimaal vijf miljoen euro kosten. Daar kan door middel van bonussen nog maximaal een half miljoen bovenop komen. América heeft bovendien een doorverkooppercentage bedongen. Dit alles meldt De Telegraaf vrijdagmiddag.

Het betreft, zoals gezegd, dus een mondeling akkoord. De clubs moeten de overeengekomen voorwaarden nog wel op papier zetten. Sanchez zelf was in een eerder stadium al tot een akkoord met Ajax gekomen over een contract tot de zomer van 2027. De rechtsback zou al afscheid genomen hebben van zijn trainer en medespelers en vliegt maandag naar Amsterdam voor zijn medische keuring.

Met het mondelinge akkoord voor Sánchez en de officiële presentatie van Lorenzo Lucca een dag eerder heeft Ajax alle gewenste versterkingen voor het seizoen 2022/23 nu binnen, schrijft De Telegraaf. Daarbij geldt uiteraard wel de eeuwige kanttekening dat de Amsterdammers de ogen en oren altijd openhouden voor potentiële buitenkansjes.

Situatie Schuurs

Ajax staat bovendien nog open voor het vertrek van een aantal spelers. Lisandro Magallan, Kik Pierie, Sean Klaiber en Hassane Bandé mogen allen op zoek naar een nieuwe club, zo luidt het oordeel van Alfred Schreuder. De trainer wil Perr Schuurs (voorlopig) nog niet kwijt. Daarvoor moeten in ieder geval eerst Edson Álvarez en Calvin Bassey terugkeren van hun respectievelijke schorsingen, waardoor een vertrek voor Ajax - FC Groningen op 14 augustus er niet in lijkt te zitten. Mocht Schuurs uiteindelijk toch vertrekken, zal Ajax waarschijnlijk wel weer actief de transfermarkt op gaan, in de zoektocht naar een vervanger.

Update - 20.45 uur (Vrijdag 5 augustus) - 'Ajax en Club América maken ook papierwerk transfer Sánchez in orde'

In navolging van het mondelinge akkoord eerder op vrijdag, hebben Ajax en Club América de overeenkomst over de transfer van Sánchez nu ook op papier gezet. Dat meldt Mike Verweij vrijdagavond op Twitter. Met deze stap is de definitieve overgang van Sánchez alleen nog onder voorbehoud van het succesvol doorlopen van de medische keuring op maandag.

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties