[Update II] 'Club America doet Ajax tegenvoorstel inzake Sanchez'

door Bart Veenstra 1994

Bron De Telegraaf

[Update II] 'Club America doet Ajax tegenvoorstel inzake Sanchez'

door Bart Veenstra 1994

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax heeft goede hoop op korte termijn Jorge Sanchez (24) te kunnen presenteren als nieuwe rechtsback. Dat meldt De Telegraaf woensdagmiddag. Volgens de krant heeft de Amsterdamse club een akkoord bereikt met het management van de verdediger van Club America.

Volgens De Telegraaf moeten Ajax en Club America nog wel tot een akkoord zien te komen. Er zou nog een verschil tussen het bod van Ajax en de vraagprijs van de Mexicaanse club zitten. Mochten de clubs tot een akkoord komen, tekent Sanchez bij Ajax een contract tot de zomer van 2027. Eerder op de dag schreef De Telegraaf al dat Ajax concreet is geworden voor Sanchez.

Club America, dat het Ajax van Mexico genoemd wordt, zou Sanchez vanwege zijn kwaliteiten het liefst behouden. Toch wil de club zijn droom, en dat is voetballen in Europa, niet tegen willen houden. Wel heeft men Ajax laten weten dat het een bedrag wil ontvangen, waarvoor een geschikte vervanger kan worden gehaald. De verwachting is dat Ajax en Club America elkaar wel zullen vinden, zo schrijft De Telegraaf.

Concurrentie voor Rensch

Bij Ajax moet Sanchez, die met Mexico als basisspeler naar het WK in Qatar wil gaan, de concurrentie aan met Devyne Rensch. Ajax ziet in Rensch nog altijd een groot talent, maar Alfred Schreuder denkt dat Rensch sneller grote stappen zal maken als hij de hete adem van Sanchez in zijn nek voelt. Dat Sanchez mogelijk een meerwaarde kan voor Ajax bleek in de afgelopen weken. De Mexicaan hield zich knap staande in oefenwedstrijden tegen Chelsea, Manchester City en Real Madrid.

Met Sean Klaiber heeft Schreuder nog een optie als rechtsback, maar hij zou gewogen en te licht zijn bevonden door de technische staf van Ajax. De kans bestaat dan ook dat Klaiber deze transferperiode nog vertrekt bij Ajax. Onder meer zijn oude club FC Utrecht zou interesse hebben.

Update - 20.30 uur (3 augustus 2022) - 'Sanchez niet mee met oefentrip wegens mogelijke transfer'

Jorge Sanchez is niet met zijn ploeggenoten van Club America meegereisd naar de Verenigde Staten voor een oefenwedstrijd tegen Los Angeles FC, zo meldt Mundo Deportivo. Volgens het medium heeft dit te maken met de mogelijkheid dat de rechtsback een transfer gaat maken. Eerder meldde De Telegraaf al dat de Mexicaan zelf al op hoofdlijnen akkoord is met Ajax.

Update II - 07.05 uur (4 augustus 2022) - 'Club America doet Ajax tegenvoorstel inzake Sanchez'

Club America heeft na het eerste bod van Ajax een tegenvoorstel gedaan over de transfersom inzake Jorge Sanchez. Dat meldt De Telegraaf. De Mexicanen willen de droom van Sanchez - spelen in Europa - niet tegenhouden, maar men wil wel een bedrag incasseren waarvoor een vervanger gehaald kan worden. De verwachting is dat Ajax en Club America elkaar zullen vinden rond de vijf tot zes miljoen euro en een percentage doorverkoop.

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties