'Ajax moet eerst spelers verkopen alvorens Sanchez kan komen'

door Gino Haverkamp 294

Bron De Telegraaf

'Ajax moet eerst spelers verkopen alvorens Sanchez kan komen'

door Gino Haverkamp 294

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax is erg geïnteresseerd in Jorge Sanchez. De Raad van Commissarissen van Ajax wil echter eerst dat Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra een aantal spelers verkoopt, alvorens er geïnvesteerd kan worden in een nieuwe aankoop. Dat meldt Mike Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf.

'Ajax is heel erg geïnteresseerd en ze willen hem ook hebben, maar de RvC zegt: Hamstra, Huntelaar, pak eerst maar de grote bezem.' Verweij stelt dat de Amsterdammers eerst een aantal overbodige spelers van de hand moet doen alvorens Sanchez zou kunnen komen.

De journalist was aanwezig bij het oefenduel tussen Ajax en Almere City, waar daags na de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd tegen PSV (5-3) de reservespelers met 1-1 gelijkspeelden tegen de club uit Almere. 'En als je zag wat daar liep. Klaiber, Bandé, Daramy en dan hadden ze ook nog Magallán.' Die spelers zouden eerst moeten vertrekken alvorens Ajax Sanchez kan halen. 'De RvC zegt dat het eerst tijd is voor uitgaande transfers is en wil het overbodige ballast lozen. Dan kan Sanchez misschien komen.'

Eén van de spelers die weg mag wat betreft Verweij is Kik Pierie, die de afgelopen twee seizoenen als huurspeler van FC Twente kampte met fors blessureleed. Hij heeft het niveau niet volgens de verslaggever. 'Als je Kik Pierie ziet.. Die is zwaargeblesseerd geraakt, heel sneu, maar dat is gewoon geen Ajax-niveau.'

Wie is Jorge Sanchez?

Sanchez is een 24-jarige Mexicaan, die sinds 2018 uitkomt voor Club America en daar één van de vaste waardes is. In 2019 debuteerde hij in het Mexicaanse elftal, waarvoor hij al 25 interlands heeft gespeeld.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.