'Schorsingen Bassey en Álvarez zitten transferwens Schuurs dwars'

door Bart Veenstra 204

Bron De Telegraaf

'Schorsingen Bassey en Álvarez zitten transferwens Schuurs dwars'

door Bart Veenstra 204

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax lijkt Perr Schuurs voorlopig niet te laten gaan. Dat de Amsterdamse club de Limburger voorlopig in Amsterdam houdt, heeft op dit moment mede te maken met de schorsingen van Calvin Bassey en Edson Álvarez, zo meldt De Telegraaf woensdagmiddag.

De krant schrijft dat Ajax Schuurs het liefst behoudt, maar dat het voor de juiste prijs bereid is om mee te werken aan een transfer. Dit omdat Schuurs, die eerder werd gelinkt aan onder meer Torino, zich altijd professioneel en loyaal heeft opgesteld. Schuurs zelf vindt het nu echter de tijd om aan zichzelf te denken en zodoende wil hij een transfer maken naar een club waar hij meer kans heeft op speeltijd. Bij Ajax wordt dat, met Jurriën Timber voor zich, een lastig verhaal.

Voorlopig wordt Schuurs 'in de wielen gereden' door zijn teamgenoten Bassey en Álvarez. Bassey pakte afgelopen zaterdag tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal een directe rode kaart en om die reden is hij voor de eerste twee competitiewedstrijden van Ajax geschorst.

Ook Álvarez zit een schorsing uit. De Mexicaan pakte in het laatste duel van vorig seizoen een gele kaart en om die reden is hij geschorst voor de uitwedstrijd van zaterdag tegen Fortuna Sittard.

Ajax wil vervanger bij vertrek Schuurs

Richting het komende competitieduel mist Ajax zodoende (verdedigende) kopkracht en zolang trainer Alfred Schreuder niet kan beschikken over Bassey en Álvarez is een vertrek van Schuurs voor technisch manager Gerry Hamstra en diens rechterhand Klaas-Jan Huntelaar onbespreekbaar. Na het thuisduel met FC Groningen (14 augustus) is er volgens Ajax nog voldoende tijd om een oplossing voor Schuurs te vinden. Mocht Schuurs vertrekken, wil Ajax een vervanger halen.

Ajax speelt zaterdagmiddag zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen. De Amsterdammers gaan dan op bezoek bij Fortuna Sittard, de oude club van Schuurs. Het duel in Limburg begint om 16.30 uur.

Sportbookies had dinsdag alle voetbalwedtips juist. Check de voorspellingen voor vandaag!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties