'Klaiber, Magallán en Daramy mogen (tijdelijk) vertrekken; Ajax denkt mogelijk mee met Schuurs'

door Bart Veenstra 434

Bron De Telegraaf

'Klaiber, Magallán en Daramy mogen (tijdelijk) vertrekken; Ajax denkt mogelijk mee met Schuurs'

door Bart Veenstra 434

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Sean Klaiber, Lisandro Magallán en Mohamed Daramy mogen (tijdelijk) op zoek naar een nieuwe club. Dat meldt De Telegraaf woensdagochtend. Daarentegen wil Ajax Edson Álvarez, Perr Schuurs en Antony graag behouden.

Klaiber stond vorig seizoen nog aan de kant met een zware knieblessure. De rechtsback mocht zich deze voorbereiding laten zien aan de technische staf van Ajax, maar zou zijn gewogen en te licht bevonden. Zodoende zou Klaiber nu mogen uitkijken naar een andere club.

Ook Magallán mag vertrekken bij Ajax. De Argentijn, die in 2019 voor negen miljoen euro overkwam van Boca Juniors, werd in het verleden al verhuurd aan Deportivo Alaves, FC Crotone en RSC Anderlecht. Magallán heeft bij Ajax nog een contract van één jaar. Om ruimte te maken op de salarispost zou Ajax nu aansturen op een verhuur of zelfs transfervrij vertrek.

Tot slot mag ook Daramy tijdelijk vertrekken. De Deen werd vorig jaar nog voor twaalf miljoen euro overgenomen van FC Kopenhagen, maar komt in Amsterdam nauwelijks aan spelen toe. Het technische duo Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar staat open voor een verhuurperiode. Naar verluidt zou Club Brugge hem tijdelijk willen overnemen van Ajax, al zijn er meer geïnteresseerde partijen.

Wat doet Ajax met Álvarez, Schuurs en Antony?

Er zijn ook spelers die trainer Alfred Schreuder liever niet ziet vertrekken. Zo heeft Ajax aan Álvarez aangegeven dat hij in elk geval tot na het WK moet blijven. De Mexicaan heeft zich daar (vooralsnog) bij neergelegd, zo schrijft De Telegraaf.

Ajax laat ook Schuurs liever niet gaan, al heeft hij zelf wel zijn zinnen gezet op een transfer. De Limburger weet dat hij Jurriën Timber voor zich heeft en zodoende past hij voor wéér een rol als reserve. Nu de interesse toeneemt wil hij bij een club een vaste waarde worden. Ajax toont begrip voor het standpunt van de speler en zijn management, maar de club wil voor de te ontvangen transfersom - twaalf miljoen euro - een gelijkwaardige vervanger kunnen aantrekken. Onder meer Fiorentina en Torino zijn geïnteresseerd.

Ajax wil ook Antony maar al te graag behouden. De Amsterdammers vinden een vertrek van de Braziliaan onwenselijk en zien bovendien geen noodzaak om nóg een basisspeler te verkopen. Wel beseft men bij Ajax dat elke speler te koop is. 'De aanvankelijke bodemprijs van 80 miljoen euro is inmiddels al verhoogd tot – inclusief bonussen – honderd miljoen', besluit men.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties