Kansenmissend Ajax O18 wint nipt van SC Heerenveen

door Jesse ter Haar 90

Kansenmissend Ajax O18 wint nipt van SC Heerenveen

door Jesse ter Haar 90

Laatst geüpdatet

Ajax Onder 18 heeft dinsdagavond een nipte zege weten te boeken op de leeftijdsgenoten van SC Heerenveen. De ploeg van John Heitinga miste bij een 2-0 voorsprong tal van kansen, waarna de Friezen terugkwamen tot 2-1. Verder dan dat kwam het echter niet en dus won Ajax O18 ook haar tweede duel van het seizoen.

Al vanaf het begin van de wedstrijd ging Ajax volop op zoek naar de combinatie. Vaak lukte dat ook, maar het ontbrak nog aan de laatste pass. De eerste kans van de wedstrijd kwam er voor Rio Hillen. De centrale verdediger kon koppen na een voorzet van Christian Rasmussen, maar mikte in de handen van de keeper. Even daarna was het alsnog raak, toen Jaymillio Pinas vanaf elf meter aan mocht leggen. Hijzelf werd door de keeper gevloerd in het strafschopgebied en schoot vervolgens overtuigend raak.

Aan de andere kant brak sc Heerenveen sporadisch uit, maar door verdedigend goede acties werd het nooit écht gevaarlijk. Na ruim een halfuur spelen wist Ajax zelf wel weer te scoren. Kian Fitz-Jim wist een afgeslagen bal panklaar bij de tweede paal neer te leggen, waar Pinas binnen wist te volleren. Zodoende gingen de Ajacieden met een 2-0 voorsprong rusten.

Na rust was het Eskild Munk Dall die de eerste kans namens Ajax kreeg. Hij wist zich knap vrij te draaien, maar schoot in de handen van de keeper. Snel daarna leek Pinas zijn hattrick te kunnen voltooien na een pass van Olivier Aertssen, maar hij mikte raak vanuit buitenspelpositie. Na iets meer dan een halfuur spelen kwam Joël Ideho in het veld en hij kreeg algauw zijn eerste kans. Na een vlotte combinatie kon hij alleen op de doelman af, maar hij mikte recht op hem af.

Terwijl Ajax haar kansen op de 3-0 allen miste, was het sc Heerenveen dat aan de andere kant wel toesloeg. Donát Varga was het eindstation van een aanval van de opponent en schoot knap raak. Het zorgde ervoor dat de club uit het noorden nog hoop kreeg in de slotfase, maar dat leidde niet meer tot een gelijkmaker. Zodoende wist Ajax met 2-1 te winnen.

Opstelling Ajax O18:

Setford; Dakriet, Aertssen, Hillen, Baas; Warmerdam, Fitz-Jim (Jensen 76'), Hlynsson; Dall (Ideho 61'), Pinas, Rasmussen (Tasci 35').

Wissels Ajax O18:

Bouwman, Tasci, Ideho, Karahasanovic, Jensen, Brandes, Jermoumi.

Doelpunten:

1-0 Jaymillio Pinas pen. (15')
2-0 Jaymillio Pinas (30')
2-1 Donát Varga (86')

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties