Johan Cruijff ArenA diep in rode cijfers

door BartVeenstra 64

Johan Cruijff ArenA diep in rode cijfers

door BartVeenstra 64

Laatst geüpdatet

De Johan Cruijff ArenA is door de coronacrisis voor ruim een half miljoen euro in de rode cijfers gezakt. Dat meldt De Telegraaf dinsdagmiddag. De Rotterdamse Kuip heeft zelfs meer dan twaalf miljoen euro verlies geleden door het stilleggen van de Eredivisie in het afgelopen voorjaar.

De Johan Cruijff ArenA boekte een verlies van 583.932 euro. Dat blijkt uit de dinsdag gedeponeerde cijfers over het gebroken boekjaar van het voetbalstadion waar Ajax en ook Oranje hun thuiswedstrijden spelen.

Stadion Feijenoord zakte tot 12.360.144 euro in de rode cijfers. Eerder leed De Kuip nog een verlies van ruim zes miljoen euro vanwege hoge kosten voor de ontwikkeling van een nieuw stadion. Zonder de ontwikkelingskosten van het nieuwe stadion zou De Kuip voor ruim vier miljoen euro in de rode cijfers hebben gezeten.

Inktzwart scenario

Voor beide voetbalstadions dreigt nu een inktzwart scenario. Het niet uitspelen van de vorige voetbalcompetitie zorgde al voor gigantische verliezen en dit seizoen werd er slechts in twee van de tot nu toe zeventien gespeelde wedstrijden geëxperimenteerd met een handjevol publiek. Bij de Johan Cruijff ArenA gaat men er nu van uit dat er dit seizoen geen supporters meer aanwezig zullen zijn in het stadion.

Denk jij dat Ajax in de rust gelijkstaat, maar uiteindelijk wint van AZ? Zet in en krijg 5,70 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties