Ihattaren uit quarantaine: kersverse Ajacied traint mee met Jong Ajax

door Thijs Zwagerman 49

Bron Ajax Showtime

Ihattaren uit quarantaine: kersverse Ajacied traint mee met Jong Ajax

door Thijs Zwagerman 49

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Mohamed Ihattaren is deze week aan de slag gegaan als speler van Ajax. De kersverse Ajacied, die voor een jaar van Juventus wordt gehuurd, heeft na zijn quarantaine meegetraind met Jong Ajax.

Een dag voor het sluiten van de winterse transfermarkt werd de komst van Ihattaren definitief afgerond. De creatieveling komt op huurbasis voor een jaar over van Juventus, waarna Ajax de koopoptie heeft om Ihattaren voor twee miljoen euro permanent over te nemen.

Bij de officiële bekendmaking van de komst van Ihattaren stelde Ajax dat de linkspoot op dat moment in quarantaine zat, maar dat hij bij Jong Ajax zou aansluiten zodra dit niet meer het geval zou zijn. Inmiddels is dat zo. Ihattaren heeft deze week al meermaals meegetraind met de selectie van Jong Ajax-trainer John Heitinga.

Fitheid

Of Ihattaren op korte termijn ook al in wedstrijdverband in actie kan komen, is vooralsnog onbekend. De Juventus-huurling speelde zijn laatste officiële wedstrijd op 24 april vorig jaar, waardoor de verwachting is dat Ihattaren nog wel enige tijd nodig zal hebben om wedstrijdfit te worden. Voor zijn komst naar Ajax werkte de negentienjarige in het Olympisch Stadion in Amsterdam al enige tijd aan zijn fitheid met oud-Ajacied Gerald Vanenburg.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)
Reinand Visscher (Twitter: @Reinandvzr | e-mail: r.visscher@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.