Ihattaren werkt met Ajax-trainer Vanenburg aan rentree

door Thijs Zwagerman 24

Bron Eindhovens Dagblad, De Telegraaf

Ihattaren werkt met Ajax-trainer Vanenburg aan rentree

door Thijs Zwagerman 24

Bron Eindhovens Dagblad, De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Mohamed Ihattaren werkt met Gerald Vanenburg aan zijn comeback als voetballer. Ihattaren staat naar verluidt voor een huurovergang naar FC Utrecht en Vanenburg gaat het talent erbij helpen om weer fit te geraken voor die overstap, zo bevestigt Vanenburg tegenover het Eindhovens Dagblad.

Vanenburg gaat individueel trainen met Ihattaren om de talentvolle linkspoot weer fit te krijgen. Ihattaren is door Juventus teruggehaald van zijn verhuurperiode bij Sampdoria, waar de voormalig PSV-er om uiteenlopende redenen niet uit de verf kwam. Inmiddels is Ihattaren dichtbij een overgang naar FC Utrecht. De Domstedelingen lijken de middenvelder voor anderhalf jaar te gaan huren van Juventus.

Om bij FC Utrecht fit aan de bak te kunnen, heeft Ihattaren nu Vanenburg in de hand genomen. Dat Vanenburg met Ihattaren werkt, is gezien zijn dienstverband bij Ajax enigszins opvallend te noemen. Een klein jaar geleden maakte Vanenburg nog tijdelijk deel uit van de technische staf van Ajax-hoofdtrainer Erik ten Hag, omdat hij toentertijd de geblesseerd geraakte Richard Witschge verving.

Naar eigen zeggen helpt Vanenburg Ihattaren op de momenten dat hij geen verplichtingen heeft bij Ajax. 'Ik weet hoe het is', vertelt Vanenburg aan De Telegraaf. 'Ik werd als zeventienjarige ineens als de nieuwe Johan Cruijff gezien. Dat is niet makkelijk. Er kwamen mensen op mij af waar je eigenlijk niets mee te maken moet hebben. Dat geldt ook voor Mo. Die ballast moet overboord. Focus je op voetbal. Hij heeft nu een kern van mensen om zich heen die hij moet koesteren. Dat hij kan voetballen is zeker. Maar hij moet harder zijn voor zichzelf, pijn leiden om speciaal te kunnen zijn als voetballer.'

Vanenburg is techniektrainer

Sinds afgelopen zomer is Vanenburg als techniektrainer weer werkzaam in de jeugdopleiding van Ajax en bij de beloftenploeg van de Amsterdammers. Dit belemmert hem er dus echter niet van om ook aan de slag te gaan met Ihattaren. De negentienjarige voetballer deelt op zijn Instagram een foto van hem met Vanenburg en schrijft erbij: ‘Training with Gerald Vanenburg simply the best, better than all the rest.’

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.