Gelijkspel Ajax A2; ruime winst Ajax B2

door Sander 1

Ajax A2 heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld. Op de Toekomst bleef Ajax A2 steken op een 2-2 gelijkspel tegen de A2 van Feyenoord/Excelsior. De ploeg van trainer Gery Vink kwam tot twee keer toe terug van het achterstand. Eerst maakte Ezra Walian een 0-1 achterstand ongedaan. In de tweede helft was het Zakaria El Azzouzi die voor de 2-2 eindstand zorgde. Feyenoord/Excelsior A2 speelde een gedeelte van de tweede helft met 10 man vanwege een rode kaart voor de Rotterdamse keeper, maar hiervan wisten de Amsterdammers niet te profiteren.

Opstelling Ajax A2:
Jan Vermolen; Damil Dankerlui, Shaquill Sno, Nathan Leyder (Milan Vissie), Robert van Koesveld (Jari Verburg); Aschraf El Mahdaoui (Alen Custovic), Jordy Bruijn (Markus Bay), Django Warmerdam; James Efmorfidis, Ezra Walian, Zakaria El Azzouzi.

Ajax B2 won in een regenachtige Groningen met 0-4 van FC Groningen B2. Deze stand was bij rust al bereikt. Ajax toonde zich in de eerste helft erg effectief; van de 5 kansen werden er 4 benut. Na vijf minuten spelen opende aanvoerder Timothy Fosu Mensah de score met een lage schuiver. Op aangeven van de weer fitte Nabi Hakimzadeh maakte Noa Benninga de tweede Ajax-goal. Hakimzadeh maakte een goede indruk in de 35 minuten die hij mocht spelen.

Spits Jizz Hornkamp zorgde van dichtbij voor de 0-3 en Zian Flemming maakte beheerst de 0-4. Aan de andere kant was FC Groningen B2 een paar keer dicht bij een doelpunt, maar een goede redding van Joe van der Sar en de lat voorkwamen een goal voor de thuisploeg.

Na rust gebeurde er nog maar weinig voor beide doelen. In de laatste minuut van de wedstrijd schoot Timothy Fosu Mensah een strafschop over. De strafschop werd toegekend nadat invaller Kaj Sierhuis in de zestienmeter werd neergelegd.

Opstelling Ajax B2:
Joe van der Sar; Conner Blöte, Ramiz Zerrouki, Timothy Fosu Mensah, Jorg Ooievaar (Deyovaisio Zeefuik); Zian Flemming (Mees de Wit), Dani Koks, Noa Benninga (Kaj Sierhuis); Nabi Hakimzadeh (Reda Boultam), Jizz Hornkamp (Dani de Wit), Kenneth Aninkora.

Ajax C1 won thuis met 4-1 van ADO Den Haag C1. Che Nunnely had met twee treffers een belangrijke aandeel in de zege. Ajax C2 won in Hengelo met 0-9 van FC Twente C2. Spits Daishawn Redan was liefst vijf maal trefzeker. De C2 had dinsdagavond Almere City C2 al met 4-0 verslagen.