Dilrosun dichtbij transfer naar City

door Sander 114

Dilrosun dichtbij transfer naar City

door Sander 114

Laatst geüpdatet

DOMPER - Jeugdspeler Javairo Dilrosun gaat Ajax verlaten. De net 16-jarige aanvaller uit de B1 vervolgt zijn loopbaan hoogstwaarschijnlijk bij de Engelse kampioen Manchester City, zo weet Ajax Showtime.

Dat Dilrosun, vanaf zijn achtste al spelend in de jeugd van Ajax, de Amsterdamse club gaat verlaten staat vast. Zijn nieuwe club echter nog niet (helemaal). Manchester City heeft zich vooralsnog als enige club concreet gemeld bij technisch directeur Marc Overmars van Ajax. In eerste instantie leek de jeugdinternational de Engelse interesse te kunnen weerstaan, maar vandaag werd bekend dat hij toch vertrekt voor een opleidingsvergoeding van een paar ton.

Mocht Dilrosun daadwerkelijk voor City kiezen, dan treft hij daar landgenoot Rodney Kongolo. Kongolo en Dilrosun speelden de afgelopen seizoenen samen in Oranje onder 15- en 16 jaar.

Timothy Fosu Mensah, teamgenoot van Dilrosun bij Ajax en Oranje, staat in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester United. De boomlange verdediger speelt - als hij blijft - komend seizoen in de A-junioren van Ajax. Fosu Mensah maakt net als Dilrosun sinds zijn achtste deel uit van de jeugdopleiding van Ajax.

Timothy's jongere broertje Paul is komend jaar actief voor Ajax C2. Ajax C2 trok in Feyenoorder Quinten Maduro een nieuwe spits aan voor komend seizoen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties