'Deze overwinning is een compliment voor de selectie'

door Thijs Zwagerman 64

'Deze overwinning is een compliment voor de selectie'

door Thijs Zwagerman 64

Laatst geüpdatet

Ajax-trainer Erik ten Hag is zeer content met de bekerzege van zijn ploeg op AZ. De Amsterdammers traden aan in een fors gewijzigde opstelling, maar ondanks het sparen van veel vaste krachten zag Ten Hag zijn ploeg goed voor de dag komen.

‘Onder deze omstandigheden (harde wind en een glad veld, red.) was dit een uitstekende prestatie. Aan de bal kunnen wij nog wel beter, maar verdedigend en in het pressen hebben we het - met name in de tweede helft - uitstekend gedaan. Daar hebben we ook een aantal kansen uit gecreëerd. We wisten AZ ver van ons doel te houden’, concludeert Ten Hag in gesprek met ESPN.

De Ajax-trainer zag wel een klein verschil tussen de eerste en de tweede helft, maar is desondanks uitermate tevreden. ‘In de tweede helft vond ik ons nog beter pressen en stonden we organisatorisch gezien beter, maar in de eerste helft was dat ook niet slecht. Overall gezien hebben we drie keer de paal en/of de lat geraakt, hebben we een aantal grote kansen gehad en relatief weinig tegen gekregen. Dan kun je gewoon zeggen dat je een goede wedstrijd hebt gespeeld. Als je dit kunt brengen tegen een andere topploeg in Nederland, dan is dat een mooi compliment voor de selectie.’

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties