Branie: 'Taylor zal volgende seizoen één van Ajax' beste spelers zijn'

door BadembaBarrie 193

Bron Ajax Showtime

Branie: 'Taylor zal volgende seizoen één van Ajax' beste spelers zijn'

door BadembaBarrie 193

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag zwaait af, de zomerstop staat voor de deur. Tijd voor Branie om, aan de hand van rapportcijfers, de seizoenbalans op te maken. Presentator Menno Pot, Ajax Showtime-redacteur Bademba Barrie, Ajax-watcher namens het Parool Dick Sintenie en vriend van de show Sam Planing vellen hun eindoordeel over het laatste Ajax van Ten Hag.

De cijfers van elk van de vier aanwezigen worden opgeteld om zo tot een eindklassering te komen. De speler die daarin onderaan eindigt, is - tot ongetwijfeld niemands verrassing - André Onana. 'Maar over hem gaan we het niet hebben hoor', aldus Sintenie. 'Klaar ermee.' En zo geschiedde.

Dé belofte voor komend seizoen? Daar hoeft Planting niet lang over na te denken. 'Je vergeet soms hoe bijzonder het is: een jeugdopleiding die altijd wel weer een steengoede voetballer oplevert. Kenneth Taylor is een héle goede', komt Planting tot zijn antwoord op de beloftevraag. 'Die hoort volgend seizoen bij de besten.'

Kritische noten

Ondanks dat het in veel opzichten opnieuw een fantastisch Ajax-seizoen werd, vallen er ook kritische noten in de studio. Het was het afgelopen seizoen per slot van rekening niet uitsluitend hosanna binnen Ajax. Zo plaatst Barrie vraagtekens bij de rol van Steven Berghuis in het team. 'Ik vraag me af of Berghuis regelmatig genoeg het niveau kan aantikken waarop Ajax wil acteren.'

Uiteraard is er met de titelwinst en het hoge aantal punten ook genoeg reden tot optimisme en dus hoge cijfers. Welke spelers echter in de Branie top drie van het seizoen 2012/22 zijn geëindigd? Luister zelf maar. Tipje van de sluier: Antony valt erbuiten. Volgende week is er nog één Branie. Over De Toekomst. Welke talenten vielen dit seizoen op en gaan we na de zomer terugzien bij Ajax 1? Daarna kan de zomerstop écht gaan beginnen.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwste en extra aflevering nu!

Bademba Barrie (Twitter: @Bademba__Barrie | E-mail: B.Barrie@Ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties