Branie-kampioensspecial: 'Einde van Ten Hag-tijdperk, maar Ajax kan op dit niveau blijven'

door Thijs Zwagerman 181

Bron Ajax Showtime

Branie-kampioensspecial: 'Einde van Ten Hag-tijdperk, maar Ajax kan op dit niveau blijven'

door Thijs Zwagerman 181

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax is kampioen, de 36e landstitel is in de knip. Alle reden voor een extra kampioenseditie van Branie, de Ajaxpodcast van Het Parool en Ajax Showtime. Presentator Menno Pot, Parooljournalist Dick Sintenie en Ajax Showtime-redacteur Thijs Zwagerman praten na over de heerlijke kampioenswedstrijd tegen Heerenveen (5-0), het hobbelige seizoen dat (bijna) achter Ajax ligt en natuurlijk over het vertrek van Erik ten Hag, die na 4,5 jaar Ajax afzwaait naar Manchester United.

"Met het vertrek van Ten Hag eindigt een tijdperk," zegt Dick Sintenie, "Maar dat betekent niet dat Ajax nu gaat afglijden. Ten Hag heeft veel mensen binnen Ajax meegekregen in zijn manier van denken. Er staat wel iets. Ik denk dat Ajax heel goed op het niveau kan blijven dat het de laatste jaren heeft gehad."

Over Ten Hag gesproken: Branie heeft bezoek! Een cameraploeg van Manchester United TV (MUTV) is in Amsterdam om meningen over Ten Hag te verzamelen. En wat blijkt? De interviewer van MUTV is een Nederlandse: Pien Meulensteen, dochter van René Meulensteen, die assistent van Sir Alex Ferguson was bij Manchester United.

Pien woont al bijna haar leven in Engeland en draagt Manchester United in haar hart, maar één ding moet ze toegeven: "De sfeer in de Johan Cruijff ArenA rond die kampioenswedstrijd was echt fantastisch. Dat is bij United toch allemaal wat terughoudender."

De kampioen is nog niet helemaal klaar met dit seizoen. Branie dus ook niet. Er zit nog wat in het vat, te beginnen aanstaande maandag.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwste en extra aflevering nu!

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties