Ajax O17 verslaat Anderlecht O17 en is finalist

door Finn Dekker 61

Ajax O17 heeft de halve finale maandag gewonnen van Anderlecht O17. Door goals van Jaymillio Pinas en Neraysho Kasanwirjo werd er met 0-2 gewonnen op De Toekomst. Eigenlijk kwam een plek in de finale voor Ajax nooit in gevaar. Juventus O17 is in de eindstrijd de tegenstander.

De Amsterdammers begonnen sterk aan de wedstrijd. Onder meer Max de Waal en Sontje Hansen probeerden de doelman van de Belgen te verschalken. Dit lukte steeds niet. Anderlecht kwam maar sporadisch op de helft van Ajax. Pinas was daarna de zoveelste die gevaarlijk werd, maar ook de zestienjarige wist niet te scoren.

Na ruim twintig minuten werd de score alsnog geopend door de ploeg van Dave Vos. Verdediger Kasanwirjo kopte raak uit een hoekschop, die tot ergernis van Anderlecht werd toegekend. De hoekschop kreeg echter doorgang en de treffer dus ook. Nog voor rust moest Ajax vervolgens gelijk de tweede maken, maar Hansen faalde oog in oog met de doelman.

In de tweede helft was Ajax minder dominant. Anderlecht moest komen en deed dat beter dan voor rust. De Belgen kregen een aantal kansen, voornamelijk via aanvoerder Maco Kana. De poging van de talentvolle voetballer van een metertje of tien ging over het doel. Maar voor de rest lieten de Amsterdammers weinig door.

In de slotfase werd een slotoffensief van Anderlecht verwacht, maar deze kwam er uiteindelijk niet echt. Ajax kon wel nog een aantal keer in de omschakeling met snelheid richting de overkant. Dit lukte in de laatste minuut twee keer. De eerste had Pinas al moeten benutten, maar in de herkansing lukte dit hem gelukkig alsnog, waarmee de overwinning werd veiliggesteld.