Ajax O17 deelt punten met Feyenoord

door ArthurV 146

Dit is het livetopic voor de jeugdwedstrijden van Ajax van zaterdag 7 september 2019. Om 11.00 uur speelt Ajax O16 een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht O16, terwijl Ajax O17 later op de middag (14.30 uur) op De Toekomst speelt tegen Feyenoord O16. Ajax O15 gaat op bezoek bij AZ O15. Volg het hier en praat mee!

FT | Ajax O16 - FC Utrecht O16 (3-5)

Ajax O16 heeft zaterdagmiddag op Sportpark de Toekomst de eerste competitiewedstrijd van het seizoen verloren van FC Utrecht O16. In een krankzinnig waterballet werd het 3-5 voor de bezoekers uit de Domstad.

FC Utrecht kwam na een minuut of acht spelen op 0-1 voorsprong. Opvallend genoeg vlagde de assistent-scheidsrechter voor buitenspel, maar dit werd genegeerd door de scheidsrechter. Even later - toen het enorm ging regenen en onweren - kwam FC Utrecht op 0-2. Direct na dit doelpunt werd de wedstrijd voor een minuut of twintig stilgelegd.

Nadat de eerste helft hervat werd, werd een doelpunt van Ajax afgekeurd, al was het even later toch raak voor de Amsterdammers. Timo Jansen wist een voorzet van Chahine van Bohemen binnen te koppen. In de fase daarna kreeg Ajax goede kansen op de 2-2. Zo waren Amourricho Axel van Dongen en Jansen dichtbij de gelijkmaker. Uiteindelijk viel de 2-2 alsnog. Een goede voorzet van Diyae-Eddine Jermoumi werd door Van Axel Dongen met het hoofd in het doel gewerkt. Nog voor rust kreeg Ajax O16 een nieuwe domper te verwerken toen het 2-3 werd voor de Utrechters. Tristan Gooijer kreeg ogenschijnlijk een duw, maar de scheidsrechter liet doorspelen en zodoende stond Ajax weer op achterstand.

Meteen na rust werd het zelfs 2-4 voor FC Utrecht en dacht Ajax vlak erna opnieuw te scoren, maar zag het wederom een doelpunt afgekeurd worden. Even later kon FC Utrecht de marge vergroten naar drie, maar deed het dat niet. Een penalty werd gepareerd door doelman Charlie Setford. Dat het een gekke wedstrijd was, bleek andermaal in de tweede helft. Van Axel Dongen bracht Ajax terug tot 3-4 en een minuut later was het alweer 3-5 voor FC Utrecht. Achterin gaf Ajax te veel ruimte weg aan de bezoekers die daarvan konden profiteren. Bij die 3-5 bleef het en zodoende begint Ajax O16 met een nederlaag aan de competitie.

Opstelling Ajax O16:

Setford; Camara, Aertssen, Gooijer, Van Bohemen (Oughcha 67'); Misehouy (Banel 55'), Chourak, Jansen (Bobson 60'); Jermoumi, Rijkhoff, Van Axel Dongen.

Wissels Ajax O16:

Brussee, Dubois, Bobson, Chahid, Banel, Klaasen, Oughcha.

FT | Ajax O17 - Feyenoord O17 (2-2)

Ajax O17 heeft zaterdagmiddag met 2-2 gelijkgespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord. Namens de Amsterdammers vonden Jenno Campagne en Christian Rasmussen het net.

Na amper vijf minuten op de klok was het eerste kansje voor Ajax. Het was Christian Rasmussen die de bal richting de kruising kopte, maar doelman Devin Remie kon ternauwernood redding brengen. Ondanks dat de Amsterdammers zich al vroeg meldden bij het Rotterdamse doel, was het Feyenoord dat amper twee minuten later met de voorsprong aan de haal ging. Uit een corner knikte linksback Kaj van der Veldt de bal langs Dani van den Heuvel.

De talenten van Ajax lieten zich niet van de wijs brengen door de vroege domper, en namen via een lekker schot van Rasmussen direct het Rotterdamse doel onder vuur. Waar Remie weinig moeite kende met de poging van de Deen, schoot Campagne na een goede aanval over rechts de gelijkmaker binnen. In de minuten die volgden werd Feyenoord steeds sterker en was de ploeg van Dave Vos hier en daar op slordigheden te betrappen. Desondanks kwam Ajax nog wel tot twee grote kansen via Ar'jany Martha en Jay Enem, waarna de teams met een gelijke stand de kleedkamers opzochten.

Tien minuten na rust wist Ajax na goed drukzetten op voorsprong te komen. Nadat Rasmussen twee man voorbij speelde, schoof de aanvaller de bal keurig in de verre hoek. Lang konden de jongelingen echter niet van de voorsprong genieten, want tien minuten voor het einde van de officiële speeltijd veroorzaakte Julius Dirksen een strafschop met een lompe tackle van achteren. Ilyas El Moussaou wist het buitenkansje te benutten en in de slotfase die volgde, mocht Ajax van geluk spreken dat het een punt overhield aan het duel. In de laatste seconde van de wedstrijd kwam Feyenoord gevaarlijk voor het doel van Van den Heuvel, maar de goalie redde fantastisch. Zodoende eindigde een boeiende Klassieker in een 2-2 gelijkspel.

Van den Heuvel; Dakriet, Dirksen, Hillen, Baas; Brandes, Campagne (Aning 57'), Rasmussen; Martha, Enem (Karahasanovic 56'), Sarfo.

Dijkstra, Oostwoud, Aning, Karahasanovic, Braspenning.

0-1 Kaj van der Veldt (7')
1-1 Jenno Campagne (17')
2-1 Christian Rasmussen (58')
2-2 Ilyas El Moussaou (64')