Ajax C1 pakt beker bij C-junioren

door Sander 15

Ajax C1 heeft zaterdagmiddag de beker bij de C-junioren gewonnen. Op de Herdgang was de ploeg van trainer Peter van der Veen met 4-1 te sterk voor PSV C1. Bij rust was de stand 1-1.

De 4-1 eindstand was zeer geflatteerd te noemen. In een gelijkopgaande wedstrijd had PSV C1 tot vlak voor tijd kansen op de gelijkmaker. In de blessuretijd maakten goals van Anderson Lopez en Matthijs de Ligt aan alle onzekerheid een einde.

Yasin Aalilou schoot PSV C1 na zes minuten op voorsprong met een lage schuiver. Na een kwartier spelen maakte Che Nunnely gelijk na een lange bal van Noa Lang. Beide ploegen hadden in de eerste helft kansen op meer treffers. Zo gingen schoten van Che Nunnely (Ajax) en Amar Catic (PSV) rakelings naast. Ajax-doelman Tijs te Duits ontsnapte aan een rode kaart, toen hij Justin Lonwijk van PSV neerhaalde. De scheidsrechter zag er zelfs geen overtreding in.

Na rust was PSV C1 de bovenliggende partij. Leandro Fernandes kopte net over en Amar Catic zag zijn inzet gekeerd door Te Duits. Aan de andere kant was het wel raak; Donyell Malen zette goed door, passeerde de keeper en scoorde. Nadat Che Nunnely de kans op de 1-3 liet liggen, schoot PSV-er Sekou Sidibe een vrije trap op de binnenkant van de paal. Vlak voor tijd besliste Anderson Lopez het duel. Aanvoerder Matthijs de Ligt maakte ver in blessuretijd de 1-4 na een counter waarbij onder andere Noa Lang betrokken was.

Beide ploegen nemen het volgende week opnieuw tegen elkaar op. Ditmaal in de poulefase van het internationale Marveldtoernooi in Groenlo.