Ajax A1 derde op NextGen na zege op ASA Utd | Ajax Showtime

Ajax A1 derde op NextGen na zege op ASA Utd

door BartVeenstra 8

Ajax A1 derde op NextGen na zege op ASA Utd

door BartVeenstra 8

Laatst geüpdatet

De A1 van Ajax is dankzij een late 1-0 overwinning op ASA United FC derde geworden op de NextGen Series. In een wedstrijd waarin, zeker in de eerste helft, weinig spectaculairs gebeurde, scoorde invaller Markus Bay in de slotminuut de enige treffer van het duel om de derde en vierde plaats.

Met name in de eerste helft viel er weinig te beleven in het Olympisch Stadion. Osa was namens ASA United FC dichtbij een doelpunt, terwijl namens de Amsterdammers Kaj Sierhuis te lang wachtte met schieten en zijn kans op een doelpunt vervloog.

Na rust was ASA United een stuk gevaarlijker, maar wist het de kansjes niet te verzilveren tot doelpunt. Uiteindelijk was het invaller Bay die Ajax vlak voor het eindsignaal de overwinning bezorgde, waardoor Ajax de NextGen Series afsluit met een verdienstelijke derde plaats.

Opstelling Ajax A1: Groothuizen; Ter Heide (Zeefuik, 26'), Bergsma, Lartey, Bakker; Lang, Matusiwa (Dani de Wit, 26'), Clement (Bay, 39'); Boultam (El Idrissi, 36'), Sierhuis (Dekker, 36') en Mees de Wit.

Wissels Ajax A1: De Lange, Zeefuik, Eiting, Bay, Dolberg, De Wit, Dekker, El Idrissi en Walian.

Opstelling ASA United FC: Gianluca, Raul, Cudjoe, Andres, David, Jose, Osa, Joshimar, Antwi, Zakaria en Sergio.

Scoreverloop:
1-0 Bay (50')

Ajax A1 - ASA United A1: 1-0 Markus Bay

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties