Nouri baalt enorm van gemiste penalty

door Bart Veenstra 10

Abdelhak Nouri, aanvoerder van het Nederlands elftal onder 19 jaar, heeft zeer teleurgesteld gereageerd over het mislopen van het ticket voor het WK-20 volgend jaar in Zuid-Korea. De middenvelder miste bovendien zelf de beslissende penalty in de strafschoppenreeks in de wedstrijd tegen Duitsland.

'Dat is pijnlijk. Met penalty's kan er helaas maar één winnen. Ik baal dat ik heb verloren mede door die penalty zelf te missen,' aldus Nouri na afloop van de wedstrijd tegenover Ons Oranje. 'Het was mentaal een zware wedstrijd. Je komt achter, maakt gelijk, komt vlak voor tijd zelfs op voorsprong en dan wordt het in blessuretijd alsnog gelijk. Daarna komen zij in de verlenging weer op voorsprong en denk je dat het eigenlijk klaar is. Maar daarna komen wij toch nog één keer terug en dat is echt fantastisch.'

En die werklust had de middenvelder graag eerder gezien tijdens het EK-19. 'We hebben dit veel en veel beter gedaan dan de vorige wedstrijd', doelt hij op de 5-1 nederlaag tegen Frankrijk, 'We hebben nu echt voor elkaar gewerkt. Het is alleen jammer dat we onszelf net niet hebben beloond', beseft de beste man aan Oranje Onder 19-zijde dat het elftal uiteindelijk met lege handen achterblijft.

EK O19: 'Ongelooflijk, we waren zo dichtbij'