'Kon naar Engeland, maar koos voor Ajax'

door Bart Veenstra 3

'Kon naar Engeland, maar koos voor Ajax'

door Bart Veenstra 3

Laatst geüpdatet

Voormalig Ajax-middenvelder Kenneth Perez heeft in gesprek met Voetbal International verklaard dat hij toen hij bij AZ speelde ook kon overstappen naar een club uit Engeland. Echter, vanwege de geweldige historie van Deense voetballers bij Ajax, werd hij Ajacied.

'Wij zijn gek op schoonheid. Iets moet in de eerste plaats mooi zijn', verklaart Perez de liefde van veel Denen voor Ajax en de Eredivisie. 'Dat was het voetbal van Ajax waar we door de overstap van Søren Lerby en Frank Arnesen eind jaren zeventig kennis mee maakten. Zo werd de Eredivisie de competitie waar iedere Deen naartoe wilde. Zelf kon ik ooit van AZ naar een club aan de onderkant van de Premier League, maar ik koos voor Ajax. Vanwege de grote naam én vanwege Lerby en Arnesen.’

De oud-Ajacied moet tenslotte ook een opstelling maken van de beste Deense Eredivisie-spelers. Opvallend genoeg kiest Perez voor Kasper Dolberg als doelman. Ten eerste omdat hij kiest voor Jon-Dahl Tomasson als spits en ten tweede omdat er eigenlijk geen goede Deense keepers in de Eredivisie hebben gespeeld. 'Ronald de Boer en ik keepten ook weleens op de training van Ajax A1. Pakten we veel ballen, puur omdat we steeds op de goede plek stonden. Inzicht. Als je denkt aan goede Eredivisie-Denen, kom je al snel bij vroeger uit. Maar ik wil ook plaatsmaken voor de huidige generatie. Dan ontkom je niet aan Kasper Dolberg, maar er is alleen in de goal nog plek. Ach, hij heeft voldoende inzicht. Hopelijk bezwijkt hij niet aan de hoge verwachtingen', grapt Perez.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.