'Gorter debuteert in Ajax-hoofdmacht, Danilo in de spits tegen Excelsior Maassluis'

door Thijs Zwagerman 27

Bron De Telegraaf

'Gorter debuteert in Ajax-hoofdmacht, Danilo in de spits tegen Excelsior Maassluis'

door Thijs Zwagerman 27

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Jay Gorter gaat zijn officiële debuut voor Ajax maken. De 21-jarige doelman krijgt volgens De Telegraaf een basisplaats in het bekerduel met Excelsior Maassluis. Ook Danilo Pereira zal aan de aftrap verschijnen.

De basisplaats van Gorter heeft gevolgen voor Remko Pasveer. De normaliter eerste doelman van Ajax zal tegen Excelsior Maassluis vanaf de reservebank moeten toekijken. Ook Brian Brobbey begint waarschijnlijk op de bank, want Danilo krijgt van trainer Erik ten Hag een basisplaats in de punt van de aanval.

De volledige opstelling van Ajax tegen Excelsior Maassluis zal later deze woensdagavond duidelijk worden. Het bekerduel met de amateurs begint om 21.00 uur.

Debuut Gorter

Doelman Gorter kwam afgelopen zomer na een ijzersterk seizoen in de Keuken Kampioen Divisie over van Go Ahead Eagles. Gorter speelde in het verleden ook al in de jeugdopleiding van Ajax, maar hij werd weggestuurd en slaagde er via een omweg dus alsnog in om het eerste elftal van Ajax te halen. Tot dusver keepte Gorter zijn wedstrijden dit seizoen voor Jong Ajax, maar in het bekerduel met Excelsior Maassluis gaat daar dus verandering in komen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties