De Ligt: '0-8 winnen gebeurt niet dagelijks'

door Jesse ter Haar 9

Matthijs de Ligt, maker van twee doelpunten zaterdagavond, beseft maar al te goed dat Ajax met de 0-8 overwinning tegen NAC Breda een historisch resultaat heeft geboekt. Ook met zijn doelpunten is hij blij.

'0-8 winnen gebeurt niet dagelijks nee', beseft De Ligt tegenover FOX Sports. De verdediger merkte dat het een grote uitslag kon gaan worden en is blij met zijn eerste doelpunt van de wedstrijd. 'Toen het 0-4 werd, toen had ik het idee dat NAC het iets meer liet gaan en toen maakten we ook nog de 0-5 voor rust. Er zijn meerdere dingen die perfect moeten zijn en ik denk dat dit wel een mooie goal was', klinkt de verdediger trots.

Zaterdagavond speelde De Ligt weer eens naast Nick Viergever. Volgens hemzelf was dat niet veel anders dan naast Maximilian Wöber. 'We weten hoe we moeten spelen en Nick weet dat ook als de beste, dus er veranderde niet veel', zo verklaart hij. De stopper zag Daley Sinkgraven ook een sterke rol spelen in de verdediging. 'Ik vond dat Daley goed speelde. Vooral in de eerste helft verliep de wisselwerking tussen Hakim, Justin en Daley vloeiend en had NAC heel veel moeite om daar grip op te krijgen.'