De Geruchtenmolen: Tete, Kadioglu en USA

door Jesse ter Haar 16

De Geruchtenmolen: Tete, Kadioglu en USA

door Jesse ter Haar 16

Laatst geüpdatet

De transfermarkt is officieel geopend en dat zorgt bij Ajax jaarlijks voor vele geruchten. In 'De Geruchtenmolen' bespreken we wekelijks alle verhalen uit binnen- en buitenland, ingaand en uitgaand. Ook de afgelopen week kwamen er weer enkele verrassende geruchten naar buiten en Ajax Showtime deelt deze met jullie in deel 3:

Uitgaande geruchten:
We beginnen met enkele sterke en minder sterke verhalen over onze Ajacieden, waarvan er binnenkort enkele in de top van Europa spelen als we de buitenlandse media moeten geloven. We beginnen met de inmiddels vertrokken Davy Klaassen. De aanvoerder van het afgelopen seizoen werd de afgelopen week nog volop gelinkt aan verschillende clubs, waaronder AC Milan, Tottenham Hotspur en Galatasaray. Klaassen tekende echter bij Everton. De club uit Liverpool lijkt echter niet de enige Engelse club met interesse in een Ajacied, want Tottenham Hotspur wordt nu al langere tijd gelinkt aan Joël Veltman. Een kans die de rechtsback vast en zeker niet zal laten schieten, mocht deze zich daadwerkelijk voordoen. Helemaal niet nu duidelijk is dat de verdediger best verder wil kijken.

Dan Jaïro Riedewald, die onder Peter Bosz al langere tijd niet meer verzekerd was van een basisplaats. Nu het Engelse Chelsea interesse in hem zou hebben, wordt het zo langzamerhand serieus de vraag of hij volgend seizoen nog in de Johan Cruijff ArenA te bewonderen is. En ook in Italië draaide de geruchtenmolen op volle toeren. Zo bleek het Inter van Luciano Spalletti geïnteresseerd in maar liefst vier Ajacieden; Davinson Sánchez, Kenny Tete, Matthijs de Ligt en Justin Kluivert zouden op Milanese belangstelling mogen rekenen.

Voor Tete en De Ligt bleek dit afgelopen week niet de enige interesse. Zoals bekend wil Galatasaray de vleugelverdediger graag inlijven, maar zelf lijkt hij niet op de Turkse competitie zitten te wachten. Ajax en 'Gala' zijn er al uit, Tete wacht ondertussen rustig af. De interesse voor de nog altijd pas 17-jarige De Ligt zou van Bayern München komen. De jonge mandekker debuteerde echter het afgelopen seizoen en is naar eigen zeggen nog niet klaar voor een volgende stap.

Inkomende geruchten:
Op het gebied van mogelijke inkomende transfers voor Ajax bleef het deze week wat rustiger. De interesse van Ajax in de Braziliaanse linksback Junior Tavares was al langer bekend, maar bleef ook deze week weer voortdurend in het nieuws. Later in de week werd wel bekend dat Tavares zijn contract bij Sao Paulo tot 2021 verlengd zou hebben en daarmee lijkt de kans op succes miniem voor Ajax.

Een ander gerucht kwam uit Amerika. Ajax zou interesse hebben in de twintigjarige verdediger Erik Palmer-Brown van Kansas City. Of Ajax kans maakt op de Amerikaan is echter de vraag, waar enkele clubs uit de Europese top naar zijn diensten zouden lonken. Tot slot Ferdi Kadioglu, die zeer stevig in verband wordt gebracht met Ajax, maar vooralsnog wil NEC hem niet verkopen.

Lees meer 'De Geruchtenmolen':
Deel 1: Ajacieden volop gelinkt
Deel 2: Muric, Dolberg en Munir

Jesse ter Haar (Twitter: @Jesseth0344 | e-mail: jitihi22@live.nl)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties