Álvarez reageert op heftige supportersrellen in Mexico: ‘Het Mexicaans voetbal is verloren’

door Thijs Zwagerman 20

Álvarez reageert op heftige supportersrellen in Mexico: ‘Het Mexicaans voetbal is verloren’

door Thijs Zwagerman 20

Laatst geüpdatet

Edson Álvarez heeft openhartig gereageerd op de heftige supportersrellen in zijn vaderland Mexico. In de nacht van zaterdag op zondag ging het gruwelijk mis tijdens het competitieduel tussen Queretáro en Atlas. Naar verluidt zijn er zelfs meerdere doden gevallen.

Na ruim een uur spelen ging het helemaal mis tussen supporters van beide clubs. De wedstrijd werd gestaakt en zowel in als buiten het stadion braken heftige vechtpartijen uit. Naar verluidt zijn er zelfs zeventien supporters overleden en tweeëntwintig gewonden gevallen.

Dit nieuws is zondagochtend ook hard aangekomen bij Álvarez. Op Instagram reageert de Mexicaanse Ajacied zeer aangedaan op de heftige rellen. ‘Dit heeft niets met voetbal te maken. Ik voel hulpeloosheid, verdriet, schaamte en angst bij het zien van dit alles. Het Mexicaans voetbal is verloren’, zijn de harde woorden van Álvarez.

De middenvelder wil het verschrikkelijke incident nog breder trekken dan enkel in en rondom voetbalstadions. ‘Nu gebeurde het bij een voetbalwedstrijd, maar angst, onzekerheid en geweld zijn dingen waar mensen elke dag mee moeten leven. Ik weet dat er momenteel in de wereld ergere dingen plaatsvinden dan dit soort misstanden rondom een voetbalwedstrijd, maar ik zie dit wel als een weerspiegeling van wat we als samenleving zijn.’

Ajax - RKC Waalwijk wacht

Zondagmiddag komt Álvarez met Ajax in actie tegen RKC Waalwijk. Om 16:45 uur nemen de Amsterdammers het in de Johan Cruijff ArenA op tegen de huidige nummer veertien van de Eredivisie.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties