Ajax treft Stieler als arbiter in Champions League wedstrijd tegen Rangers

door Cristian de Jong 19

Bron UEFA

Ajax treft Stieler als arbiter in Champions League wedstrijd tegen Rangers

door Cristian de Jong 19

Bron UEFA

Laatst geüpdatet

Ajax krijgt in de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League te maken met scheidsrechter Tobias Stieler, zo meldt de UEFA via hun officiële kanalen. Ajax speelt woensdagavond om 18.45 uur thuis tegen Rangers FC, dat PSV nog uitschakelde in de voorronde van het miljoenenbal.

Stieler is een oude bekende van de Amsterdammers. Zo floot hij in 2018 de wedstrijd Standard Luik -Ajax in de voorrondes van de Champions League. Toen kwam Ajax dankzij goals van Klaas-Jan Huntelaar en Dusan Tadic al snel op een 0-2 voorsprong. Uiteindelijk wist Standard deze achterstand goed te maken en eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel. Ook floot de Duitse arbiter in 2020 de wedstrijd Liverpool - Ajax in de groepsfase van de Champions League. Deze wedstrijd werd dankzij de goal van Curtis Jones met 1-0 door de Engelsen gewonnen.

Stieler neemt Christian Gittelmann en Eduard Beitinger mee als assistenen. Verder is Matthias Jöllenbeck de vierde man. De VAR bestaat uit Christian Dingert en Marco Fritz. Woensdagavond spelen de Amsterdammers dus hun eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. Volgende week reist de ploeg van Alfred Schreuder af naar Engeland. Op Anfield is Liverpool dan de tegenstander.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.