Bergwijn blijft scherp richting Rangers-thuis: 'Nederlaag tegen Celtic zegt me niet veel'

door Jesse ter Haar 40

Bron De Telegraaf

Bergwijn blijft scherp richting Rangers-thuis: 'Nederlaag tegen Celtic zegt me niet veel'

door Jesse ter Haar 40

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Steven Bergwijn laat zich geen zand in zijn ogen strooien door de 4-0 nederlaag die Rangers dit weekend leed tegen Celtic. Woensdag neemt Bergwijn het met Ajax op tegen hetzelfde Rangers en hij weet zeker dat de Schotten er alles aan zullen doen om een resultaat te behalen.

De 4-0 eindstand van Celtic - Rangers is voor de uitploeg een pijnlijke, maar enige garantie voor Ajax biedt dat niet, zo is Bergwijn van mening. 'In de Champions League wil iedereen altijd alles geven en komt het beste in spelers naar boven. Dus de nederlaag tegen Celtic zegt me niet zo veel', citeert De Telegraaf hem.

Recent wist Rangers de groepsfase van de Champions League te halen door PSV uit te schakelen. Bergwijn zag ze aan het werk en velt zijn oordeel. 'Ik vond het een fysiek sterke, vrij directe ploeg. In de wedstrijden tegen PSV waren ze heel afwachtend en lieten ze PSV het spel maken. Ik verwacht dat ze dat bij ons ook zullen doen. Wij moeten ons eigen spel spelen en dan zullen we het zien. Maar ik heb er alle vertrouwen in.'

Ondertussen stond er voor Ajax een thuiswedstrijd tegen SC Cambuur op het programma. Ajax won juist met 4-0, onder andere door twee goals van Bergwijn. Zijn jacht op een hattrick werd gestaakt toen Alfred Schreuder hem naar de kant haalde en stiekem vond hij dat wel jammer. 'Ja, ik baal eigenlijk wel. Maar ja, het is de keuze van de trainer en er komen nog meer wedstrijden aan. Woensdag tegen Rangers bijvoorbeeld. Dus ik snap het wel.'

Ajax met speels gemak langs SC Cambuur

Hoewel Ajax de zege op eigen kracht in de wacht sleepte, kreeg het van SC Cambuur ook geen moment met erg serieuze tegenstand te maken. Of Bergwijn liever een echte test had gehad op weg naar de start van de Champions League? 'Het maakt mij eerlijk gezegd niet uit. We moeten er woensdag gewoon staan en dan maakt het niet uit wie we ervoor hebben gehad', besluit hij.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.