Ajax C1 eindigt als negende in Groenlo

door Sander 2

Ajax C1 eindigt als negende in Groenlo

door Sander 2

Laatst geüpdatet

Het zat Ajax C1 het afgelopen weekend niet mee op het Marveld Toernooi in Groenlo. De Ajacieden voetbalden bij vlagen prima, maar een gebrek aan scorend vermogen en fysieke kracht brak de ploeg uiteindelijk op. Een negende plaats bleek het hoogst haalbare voor de Amsterdammers. Na twee gelijke spelen op vrijdag, eindigde de zaterdag in een deceptie. Ondanks goed spel haalde Ajax C1 slechts één punt in drie duels. Wel positief was het optreden van de nieuwelingen Jorg Ooievaar en Reda Boultam. Ooievaar. afkomstig van Hollandia, toonde zich een betrouwbare linksback met voetballend vermogen. Boultam, die dit seizoen voor Almere City uitkwam, speelde verdienstelijk als linkshalf en als rechts- en linksbuiten.

Op zondag trad Ajax C1 aan om de plaatsen 9 tot en 12. Na een 3-0 zege op SV Grol B/C-combinatie, werd het toernooi afgesloten met een wedstrijd om de 9de en 10de plaats tegen Bayer Leverkusen. Keeper Jeffrey de Lange ontpopte zich aan de uitblinker aan Ajax-zijde. Met drie prima reddingen hield hij zijn ploeg in de wedstrijd. Na de openingstreffer van de Duitsers, maakte Kaj Sierhuis gelijk na een vlot lopende aanval. Via een schitterend schot van Noa Benninga kwam Ajax op voorsprong, maar een treffer vlak voor tijd van de Duitsers zorgde voor een beslissende strafschoppenserie.

De strafschoppenserie werd door Ajax met 5-4 gewonnen. Ajax-doelman De Lange stopte twee penalty's, terwijl aan Ajax-kant alleen Dani de Wit miste. Trefzeker vanaf elf meter waren Sierhuis, Zerrouki, Flemming en Eiting.

Het Braziliaanse Atletico Paranaense won het toernooi door in de finale Paris Saint Germain met 1-0 te verslaan.

Opstelling Ajax C1 tegen Bayer Leverkusen C1:
Jeffrey de Lange; Zian Flemming, Ramiz Zerrouki, Carel Eiting, Conner Blöte; Noa Benninga, Dani Koks, Mink Peeters; Kenneth Aninkora (Kaj Sierhuis), Dani de Wit, Mees de Wit (Javairo Dilrosun).

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties