Groothuizen: 'Weet dat Ajax-achtergrond meespeelt'

BVeenstra, 05-11-2018 om 08:10, 4392 views, De Telegraaf |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Voormalig Ajacied Indy Groothuizen, tegenwoordig keeper bij ADO Den Haag, baalt van zijn blunder in het duel met FC Utrecht (3-0 verlies). De goalie ging in de fout bij de openingstreffer en zodoende worden de fans van de Haagse club niet blijer met de doelman.

'Ik kan alleen maar alles voor de club geven. Ik weet dat mijn achtergrond meespeelt. Ze weten dat ik van Ajax kom, dat ligt gevoelig en dat realiseer ik me heel goed', zegt Groothuizen in De Telegraaf. Eerder dit seizoen ging de keeper ook al in de fout en de fouten worden hem niet in dank afgenomen. 'Op mijn telefoon krijg ik alweer dingen toegewenst.'

'Het is niet leuk, maar hun goed recht', geeft Groothuizen vervolgens aan, om daarna positief vooruit te kijken. 'Ik zal nooit opgeven en hopelijk laten zien wat ik waard ben. Ik heb geen zin om te klagen over het publiek, want ik ben de schlemiel en die verantwoordelijkheid neem ik op me. Ik kan iedereen verzekeren dat ik het meest baal van wat hier is gebeurd.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ferd
"het is hun goed recht"?!?!?! Iemand op zijn prive telefoon van alles verwijten is geen recht, dat is regelrecht tokkie gedrag.
2 0
AjaxBaggio
Ben blij met Onana en Kotarski.
Maar wanneer gaan we zelf weer een goede keeper opleiden ?

Alblas, Reiziger, Groothuizen, van Bladeren, El Maach..... daar wordt je toch niet vrolijk van!!
1 -1
SnifferClarke
Een belachelijke blunder, maar ik vond de terugspeelbal net zo erg. Waarom vanuit die positie terugspelen op de keeper? Ik dacht dat het inmiddels duidelijk was dat de bal vooruitspelen de juiste optie is.
1 -1
Ozymandias
Ik leerde van mijn amateurtrainer (die nu hoofd jeugdopleiding bij Ajax is) dat je nooit een terugspeelbal richting het doel moest spelen. Vreemd dat er veel profvoetballers zijn die dit nooit hebben geleerd.
1 0
talent020
dan heeft of Quaali het niet goed uitgelegd of jij begreep hem niet helemaal, een terugspeelbal op een keeper is helemaal niet erg als je hem naast zijn goal Passt, als een keeper hem dan verkeerd raakt of een polletje tegenkomt dan geef je hooguit een corner weg, wat Groothuizen deed was gewoon dom en kan je bijna niet zien aankomen,
0 0
Tecmessa
Heb je de beelden gezien? De verdediger gaf m ook keurig naast het doel. Het is de keeper zelf die in een poging om 'open te draaien' de bal zo raakt dat hij ineens wel richting de goal gaat (hoewel hij nog steeds de paal raakt i.p.v. rechtstreeks in het doel).
2 0