Kicker: Dilrosun voorlopig beste in Bundesliga

BartVeenstra, 24-09-2018 om 12:35, 6145 views, Kicker, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Ajacied Javairo Dilrosun wordt voorlopig gezien als de beste speler in de Duitse Bundesliga. De aanvaller van Hertha BSC staat na vier speelronden bovenaan in het spelersklassement van Kicker, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Dilrosun kwam in de afgelopen zomer over van Manchester City en is uitstekend begonnen in Berlijn. In de drie wedstrijden die hij speelde, scoorde hij één keer en gaf hij drie keer een assist. Met een gemiddelde van 2,17 staat hij boven Bayern München-spelers Mats Hummels (2,25) en James Rodriguez (2,25). Arjen Robben staat met 2,50 op een gedeelde vijfde plaats. In Duitsland is een 1 het hoogste en een 6 het laagste cijfer.

De 20-jarige Dilrosun speelde acht jaar in de jeugdopleiding van Ajax totdat hij 2014 vertrok naar Manchester City. Inmiddels speelt hij dus uitstekend in Duitsland. 'Met zijn mix van anarchie, snelheid en doelgerichtheid heeft hij in pas zijn derde profwedstrijd van zijn carrière voor de derde keer de tegenstander afgemat', schrijft Kicker.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rommy
Hopelijk zijn ze met Redan wel gauw bij anders zit hij ook bij PSV of Vitesse.
0 -1
Aeter
Leuk dat ie het daar goed doet. Boeit me verder vrij weinig.
2 -2
Aspers73
Leuk hoor, al die ex-Ajacieden die nu in topcompetities de beste zijn. Maar waarom zitten ze niet bij Ajax? Zag dat Lobotka nu naar City of PSG gaat, deze Dilsurun speelt Bundesliga op een hoop, Malen, Rosario en Bergwijn blazen ons op een regenachtige zondag weg.
1 0
AjaxPassion
- Dilrosun en Malen ging voor het geld naar Engeland,
- Rosario verloor de concurrentiestrijd van Nouri, vd Beek en Frenkie
- Bergwijn ging in de C weg, door ruzie (van zijn vader) met Trustful en
- Lobotka werd door de toenmalige Jong Ajax coaches en beleidsmakers niet goed genoeg bevonden. Lobotka naar City of PSG, laat me niet lachen.
7 -1
MarcoB1971
Maar we hebben dus 4 talentvolle jeugdspelers opgeleid voor PSV.
1 -1
AjaxPassion
Nee, zijn allemaal zaken op zich, er is helemaal niks opgeleid voor PSV.

Malen was niks aan te doen, Ajax valt niks te verwijten. Ajax had hem terug kunnen halen, maar dan geef je het signaal aan je eigen jeugd dat ze gewoon weg moeten gaan, want als ze goed genoeg zijn altijd terug mogen komen. Dan is het hek van de dam. Malen moet zich nog maar bewijzen...

Dilrosun, was een enorme inschattingsfout waardoor ook TFM en Peeters vertrokken. Gebeurd nooit meer. Dilrosun moet zich nog maar eens over een lange periode bewijzen.

Rosario weet ik niet exact waarom, maar de trainers zagen meer potentie in zijn concurrenten, de concurrentie was op dat moment ook gewoon héél groot, dus kan gebeuren. Rosario moet het nog maar laten zien over een lange periode.

Bergwijn was knullig, ben er niet bij geweest dus weet niet of de discussie over zijn positie anders had kunnen worden opgelost?
2 0
jaribombari
Deze jongen speelt ook voor Jong Oranje neem ik aan?
0 -1