'Van de Beek ontbreekt wegens transferperikelen'

NielsOpdam, 29-08-2020 om 18:00, 33591 views, De Telegraaf; Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Volgens De Telegraaf lijkt het erop dat Donny van de Beek afgelopen dinsdag zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld voor Ajax. Het medium meldt dat de middenvelder zaterdagavond 'onverwachts' ontbreekt. Tegenover Voetbal International heeft 'Ajax bevestigd dat de afwezigheid van de aanvallende middenvelder te maken heeft met een mogelijke overstap'.

'Het lijkt erop dat Donny van de Beek (23) nu écht bij Ajax gaat vertrekken en afgelopen dinsdag tegen Hertha BSC al zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld', opent De Telegraaf over de middenvelder, die zaterdagavond ontbreekt in de wedstrijdselectie van Ajax voor het oefenduel met Eintracht Frankfurt. 'En dat houdt – volgens bronnen rond het eerste elftal – verband met "ontwikkelingen rond de international".'

Het is nog niet duidelijk van wie het verzoek komt voor zijn absentie. 'Of het verzoek om niet te spelen van Ajax, de kopende club of de speler zelf komt, is (nog) niet bekend. De laatste dagen waren er al steeds meer geluiden te horen dat de sluimerende interesse van onder meer Manchester United en FC Barcelona in de gewilde Van de Beek steeds concreter wordt.'

'Kamp Van de Beek wil geen risico lopen'

Volgens Johan Inan, Ajax-watcher van het Algemeen Dagblad, wil het kamp Van de Beek geen risico lopen. 'Donny van de Beek is vanavond waarschijnlijk gewoon in het stadion. Onderhandelingen met nieuwe club in dusdanig stadium, dat kamp Van de Beek rekent op transfer en dus niet het risico wil lopen dat hij in laatste wedstrijd voor Ajax lelijke blessure oploopt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MPAjax
gaat hij uiteindelijk naar crystal palace omdat riedewald hem heeft overgehaald =D
0 0
Rentokill
Dus Kudus.
0 0
Ajax114
We zijn wel erg verzwakt , Ziyech, Vd Beek en Blind weg daar waar bij AZ iedereen blijft. Ik wil het nog zien komend jaar :-(.
1 -10
MPAjax
uhuh, niet dus
0 0
Pure
Is de transferperiode al afgelopen dan? Andere clubs gaan ook echt nog wel wat verliezen.
0 0
Frank1978
Bij AZ zal dat wel meevallen, maar dat komt omdat ze simpelweg niet zo goed zijn als ze in Alkmaar zelf geloven.
0 0
Hans Kraay Jr.
Ja maar die kunnen na de lockdown ineens allemaal niet meer voetballen bij dat AZ, dus daar heb je niks meer aan.
0 0
Mentir
enige die ik ga missen is blind, beide andere kunnen redelijk opgevangen hoe huidge spelers en talenten die we hebben. Leiderschap van blind achterin is meer een probleem. vooral omdat schuur jong is en niet met Martinez makkelijk kan spreken vanwege taalbarriere
0 0
Koningtoto
Lol, altijd zeiken op Ajax en nu nog steeds az noemen. Heb je die zien spelen? Nee he? Dat was verschrikkelijk kan ik je melden.
0 0
Frank1978
AZ wordt hooguit vierde, let maar op. Dat iedereen daar blijft is veelzeggend, zwaar overschatte ploeg.
0 0
PetrosQ
Als Van de Beek gaat, moet er dan een RCM komen of een 10?

Huidige spelers die kunnen spelen op:
- RCM: Gravenberch, Alvarez, Kudus, Taylor, Ekkelenkamp
- CAM: Kudus, Ekkelenkamp, Lang, Promes, Tadic, Labyad

Zelf zou ik zeggen dat we meer zekerheidjes hebben op RCM, maar het nog onduidelijk is wie er op 10 gaat spelen. Dan zou je, mijns inziens, beter een 10 kunnen aantrekken. Of je gaat met een 6 spelen en iets hogere halfs.
1 0
PJSM
Waar hij ook naar toe gaat zolang hij maar voldoende cash oplevert. Neem aan dat Marc Henrique al aan het bellen is.
0 0
Gouda
Misschien gemist, maar kon niet zo snel vinden... Waarom ontbrak Labyad?
0 0
DT10
Het schijnt dat die naar Man Utd gaat...
4 0
fc Barcelona_ke
vd Beek zit gewoon in de tribune! ik denk dat Ajax en club onderhandelen over verkoopbedrag. anders was vd Beek al in de lucht naar bestemming.
0 0
Ozymandias
Ik hoop dat Ajax probeert om Henrique (of als die niet beschikbaar is Yusuf) als zijn vervanger aan te trekken. Henrique zou direct binnen een paar maanden de beste speler van Ajax zijn. Hij heeft alles wat een controlerende middenvelder van Ajax moet hebben. Hij draait bijna net zo gemakkelijk als Frenkie bij een directe tegenstander in zijn rug weg, heeft een goede pass- en traptechniek en heeft de felheid waarmee hij als aanjager van zijn team functioneerd. Daarbij schijnt hij ook nog eens van nature zowel binnen als buiten het veld over het karakter van een leider te beschikken. Het is lang geleden dan Ajax een speler heeft gekocht die voordat hij naar Ajax ging over het niveau van Henrique beschikte.

Als Henrique niet beschikbaar is hoop ik dat Ajax voor Yusuf gaat. Dit is misschien wat vreemd omdat ik Yusuf zelf niet heb zien spelen maar ik heb de afgelopen maanden veel over hem gelezen van mensen wiens mening ik vertrouw (omdat ze het in het verleden vaak juist hebben gehad). Yusuf schijnt een type Kanté te zijn die een enorme verdedigende actieradius aan een hoge handelingssnelheid koppelt waarmee hij de opbouw versnelt. In mijn ogen is dat precties het type wat Ajax nodig heeft. Daarbij schijnt hij (net als Kanté) een meer dan behoorlijke pass in zijn benen te hebben wat een mooi extra'tje is.
3 -1
Babangida83
Henrique is precies wat we nodig hebben. Maar we hebben Taylor al. Die is sowieso nog beter en bovendien zet die de boel ook gewoon neer. Zo iemand missen we op t middenveld.
0 0
Ozymandias
Henrique is een middenvelder van een TOTAAL ander kaliber dan Taylor. Henrique zou binnen kote tijd de beste speler van Ajax zijn. Henrique is een speler die binnen twee/drie seizoenen bij de wereldtop zal horen. Taylor zal nog twee/drie seizoenen nodig hebben om één van de beste spelers van Ajax te worden.
0 0
DT10
We hebben momenteel maar liefst 8 aanvallers, daarvan zal er waarschijnlijk één de 10-positie gaan invullen als Donny vertrekt. Promes, Labyad, Lang of Tadic. Daarnaast hebben we Kudus, Gravenberch, Eiting, Ekkelenkamp en eventueel Martinez of Alvarez voor het middenveld.

We hebben eerder linksachterin iemand nodig. De kans is groot dat Nico vertrekt en het is nog maar de vraag wat er met Blind gaat gebeuren. Martinez zou daar kunnen spelen en eventueel Rensch, maar dan houdt het ook op.
1 -1
Ozymandias
Ajax heeft geen enkele controlerende middenvelder die zowel verdedigend als opbouwend goed (genoeg) is. Martínez is veel beter achter de bal (en zou ik daarom in de verdediging zetten) en Álvarez komt op vele vlakken te kort. Als Vd Beek vertrekt heeft Ajax een nieuwe rechtercentrale middenvelder nodig. De rest voldoet namelijk (nog lang) niet.
0 0
pieke
Mount huren van Chelsea?
0 -2
Ozymandias
Waarom zou Chelsea hem verhuren terwijl hij het afgelopen seizoen een vaste basisplaats had en één van hun beste spelers was?
1 0
fc Barcelona_ke
door grote aankopen in de aanvallende positie zal hij de komende seizoen nauwelijks aan de spelen. naar Ajax denk ik niet, maar de middenmoter uit Engeland kan hem huren!
0 0
willycicci
Vond hem de afgelopen periode al een afwezige indruk maken. Ik gun hem alle succes maar vind dat hij net tekort komt om in de top in de rol te spelen die hij nu heeft. Maar als hij net als Wijnaldum die ontwikkeling weet te maken naar controleur kan hij als dienende speler het wellicht wel aan.
2 0
fc Barcelona_ke
Ajax gaat 1 klappen met drie 'controlende' middenvelders verliezen (marin eiting en donny). Ben benieuwd
1 0
Gino1986
Wat een mooi shirt!
3 0
ajaxfan83
Nou hopen dat nico en andre blijven dan. Ik gun donny zn transfer naar united hij heeft het verdiend
0 0
ddkoning
Man united zegt Sierd.. ben benieuwd
1 -1
sucre
Man Utd zegt Sierd
0 0
AFCA-B93
Thomas Muller gaat vervroegd met pensioen en Donny wordt zijn vervanger
0 0
TOOL
Ben erg benieuwd waar hij dan heen gaat. Ondanks dat hij technisch prima kan voetballen zie ik hem eigenlijk wel heel goed passen bij het Engelse en Duitse voetbal. Jammer dat we weer een Nederlander kwijt raken.
0 0
Deepblue
Zou mooi zijn als het voor een mooi bedrag is. Goed voor ajax, goed voor donny.
0 0
diamanti
Guus Til incoming
1 -4
Nijmegenaar
Ik proestte m’n bier uit
2 0
ajaxxcied4life
Ja? Niet Ola Toivonen?
0 0
diamanti
Ja of Van Ginkel
0 -1
WillyBrokamp
1. waar gaat hij heen? 2. voor hoeveel. ? 3 en hoe gaan we hem vervangen ?
Bedankt Donny, ik hoop niet dat je hebt gekozen voor sterfhuis Barcelona
1 0
mickey2602
1:Waarschijnlijk Man United
2: Geen idee,horen we nog wel maar verwacht wel marktconform. United heeft wel wat te besteden waar bijv Barca dat niet heeft.
3: Met jeugd natuurlijk,hoelang ben je Ajacied? ;-)
Serieus,ik denk dat er gewoon iemand doorstroomt vanuit de jeugd en ik denk niet dat er iemand voor aangetrokken gaat worden.
1 0
fc Barcelona_ke
of verrassend club als Leicester, Borussia Dortmund, Atletico Madrid???
0 0
Middenweg401
Het is wel een probleem nu Ziyech én Donny weg gaan.
Daar gaat een hoop creativiteit/ dreiging weg. Van de jeugdige middenvelder bevalt met name Taylor me erg, maar die is natuurlijk niet klaar voor een heel seizoen basis (als hij überhaupt klaar is) en is bovendien een veel controlerendere speler.
Promes op 10 vind ik helemaal niks. Dan maar hopen dat Tadic en kudus achter de spits. En dat Gravenberch niet te controlerend moet spelen.
0 0
Frank1978
Van de Beek, Ziyech, de Jong, de Ligt, Schöne… Gewoon in iets meer dan een jaar de helft van ons basisteam kwijt dat bijna de CL won. En dan is de transferperiode nog lang niet afgelopen. Ik heb er vertrouwen in dat er ook komend seizoen een goed Ajax staat, maar hoe mooi zou het zijn als wij onze toppers gewoon zouden kunnen behouden...

Ik gun Donny wel een mooie transfer, maar hoop wel dat we een heel mooi bedrag krijgen.
1 0
AFCA-B93
We hebben onze toppers Nico, Donny en Ziyech al langer kunnen behouden dan wij voor mogelijk hadden, en datzelfde lijkt voor Onana ook nu zo te zijn
1 0
Frank1978
Dat is waar, er zit wat dat betreft ook absoluut vooruitgang in, maar het blijft jammer, ik denk echt dat de ploeg van 2019 de CL had kunnen winnen de komende tijd. Maar goed, het is altijd zo gegaan bij Ajax en er komen wel weer nieuwe toppers. Ik hoop wel dat er na Donny geen sterkhouders meer gaan.
0 0
noahdepoah
Jammer. Maar Koeman weet wat hij aan hem heeft en het zal een koopje zijn want Barca heeft geen stuiver. Waarschijnlijk weer een kado prijs van Marc. “Barca kun je niet weigeren”. Onzin maar helaas de realiteit.
Deze selectie had volgens mij echt een kans gemaakt in de CL. Zonder Donny echt een aderlating. Ik gun Donny alles maar ik gun een andere club Donny niet.
2 -2
Nijmegenaar
Helemaal mee eens. Zonder Donny doen we toch een flinke jas uit en dan moeten we maar zien of een goede vervanger wordt gehaald
0 -1
036AFCA97
Zal wel Manchester United worden!
1 0
Middenweg401
Zou verstandiger zijn dan Barca.
1 0
Ajaxxxxx1995
Dit zal dan toch Barcelona moeten zijn, meestal lekt het wel uit als een grote Engelse club een speler bijna binnen heeft. Heb het vermoeden dat Suarez dan toch bij de deal betrokken is, zoveel geld heeft Barca momenteel niet te besteden.
0 0
AFCA-B93
Treurig eigenlijk dat de journalistiek om dit item pas op gang komt zodra er een wedstrijdselectie bekend wordt gemaakt. Je zou toch verwachten van zulke lui dat ze dit zelf al voor de wedstrijd konden melden oid. Dat zijn nou scoops
0 0
Middenweg401
Het is maar waar je over treurt. Ik kan er totaal niet mee zitten dat er een keer iets niet uitlekt. Bij Barca staat het vertrouwelijke gesprek op op het internet voordat Koeman de speler's oprijlaan af is. Is dat je ideaal?
0 0
DeWijsneus
Is Siem nog beschikbaar!!??
0 0
onderkantlat
Siem kampt met een klaplong
0 -2
Mikee
Kut post
0 0
Keizer020
Mijn voorkeur gaat toch naar De Zeeuw
0 0
ajaxxcied4life
Is Ron Willems niet beschikbaar?
0 0
MPAjax
geloof dat theo janssen zijn kicksen weer uit de snackbar heeft gehaald
0 0
Radie125
Donny bedankt voor 4 mooie jaren veel suc6 bij je nieuwe team waar dat ook mag zijn.
0 -1
Mocrodammerr
donny kunnen we missen, geen probleem. We moeten wel minimaal 75 millie krijgen exl bonussen en doorverkoop
1 -7
Ozymandias
Hahaha, je denkt toch niet serieus dat er ook maar één club is die zo'n bedrag voor Vd Beek zou betalen?! Voor dat geld zijn er waarschijnlijk veel betere middenvelders te koop.
0 -1
Koningtoto
Als je als Ajax zijnde regulier tot de top van Europa wil horen, moet je eindelijk dit soort bedragen gaan vragen, waarom niet?
1 0
Ozymandias
Je kan het vragen maar geen enkele club zal een bedrag betalen wat daar in de buurt van komt.
0 0
AFCA-B93
Tja, als Pjanic al 60 miljoen kost..
0 0
Ozymandias
Tja, dat is een vreemde situatie doordat het in feite onderdeel van de transfer van Arthur was.
0 0
Aad82
Donny gaat naar Juventus
0 -1
Santiago
Volgens Gerard Romero en Fabrizio Romano is Barcelona helemaal niet geïnteresseerd. United dus?
2 -1
xstaniox
Waar lees je dat?
0 0
Santiago
Gerard Romero en Fabrizio Romano op Twitter. Beide zijn heel betrouwbaar. Het wordt Barcelona niet.
0 0
xstaniox
Fabrizio Romano heb ik ook ff op Twitter opgezocht, maar daar las ik niks over Donny afgelopen week.
0 0
Cesc87
https://twitter.com/gerardromero/status/1299746979216588802
0 0
Santiago
Heeft zojuist het bericht van Romero gedeeld.
0 0
xstaniox
Ah ik zie het.
0 0
036AFCA97
Misschien is er wat veranderd in de tussentijd
0 0
Santiago
Gerard Romero zit bovenop Barcelona nieuws. Die heeft het volgens mij gewoon net nagevraagd.
0 0
Nijmegenaar
Spoeling wordt nu wel erg dun op het middenveld... ging Overmars wel een vervanger voor Donny zoeken?
1 -1
Redlum
Kudus/Gravenberch zijn de vervangers van Donny, tuurlijk een stap terug, maar dat is met al onze toptransfers
1 -4
AFCA-B93
Vast wel, maar daartoe heeft hij gelukkig nog tijd zat
2 0
pieke
Het schijnt dat hij voor zo'n 35 miljoen naar Tottenham Hotspur gaat. Gek gemaakt door zijn vriend Steven Bergwijn.
0 -2
Radie125
een middelvinger gaat hier omhoog
0 0
Ajax4life16
heb je een bron? Lijkt me een erg laag bedrag.
0 0
ajaxxcied4life
Wat een pleurisbedrag en kødt team
1 0
LangeTermijn
Jammer voor ons voetballiefhebbers. Donny is een geweldige speler waar ze van gaan genieten bij Barcelona.

Als ik Koeman was zou ik ook Onana halen, is relatief goedkoop, deels uit de opleiding en een wereldklasse keeper die de geblesseerde Ter Stegen zo kan vervangen. Maar ik hoop dat hij het niet doet en in ruil voor Donny Suarez onze kant op stuurt!
2 -2
DT10
Promes/Lang - Traoré/Hunter - Neres/Antony
——————— Tadic/Labyad ———————-
— Martinez/Gravenberch — Kudus/Alvarez —
AANKOOP ——————————— Nous/Dest
—— Blind/AANKOOP —- Schuurs/Timber ——
—————- Onana/Stekelenburg ——————
0 -6
LangeTermijn
Ik zou Tadic in de spits zetten en Wijndal halen voor linksachter. Kudus op 10 lijkt me ook een goede optie.
0 0
Intec
Prima is hem van harte gegund. Wens hem alle succes.
1 0
Kuningast
Wie zou op 10 moeten gaan spelen als vd Beek vertrekt?

Promes/Tadic/Kudus/Labyad?
1 0
onderkantlat
Ik heb te weinig van Kudus gezien, de andere 3 liever niet.
1 -4
AFCA-B93
Gaat natuurlijk niet gebeuren, maar mocht Vidal komen, hoop ik wel dat dat toch het einde is van Alvarez op die positie
1 -3
onderkantlat
Alsjeblieft niet Vidal, dan liever Magallan op 6
0 -5
Ajaxbrl
Suarez+Vidal+15 miljoen+10% doorverkoop.
3 -3
ajaxwestland09
Donny en Carel weg mag wel een middenvelder bij
3 -2
Nijmegenaar
En Marin!
3 0
mickey2602
Carel-heeft bijna niet gespeeld de afgelopen jaren,althans niet in het eerste.
Marin-vergelijkbaar met Carel alleen dan 1 jaar.
Donny-al jaren bij de basis elf dus daar mis je wel wat aan.
Maar ik denk niet dat er een vervanger aangetrokken gaat worden.
We lopen al weken met zijn allen te zeuren dat de aanval en het middenveld in orde zijn(lees ruime bezetting)maar dat er gekeken moet worden naar de verdediging.
Nu vertrekt er een middenvelder uit de basis en moet er ineens iemand gekocht gaan worden??
0 0
DiAngelo
Donny (nog n jaar) en Tagliafico passen bijna in elk topteam. Barça kan m niet betalen en ik vind m daar minder passen. Madrid een hoop gedoe. Denk dat hij tich naar PL gaat, Manchester zou hij geweldig passen ...en veel centjes voor Ajax. Als hij dan toch weg moet, dan maar M. United...
1 -1
voorkennis
Gun t Donny van harte, maar dit is wel zuur
4 0
Intec
Ik heb dat helemaal niet. Prima gevoel erbij het is tijd. Geld ook voor nice
1 0
AFCA-B93
Zou Koeman denken aan het Ajax-middenveld van 2 jaar terug? Ik zie Koeman nog wel veranderen naar een middenveld met de punt naar voren, aangezien daar ook Frenkie het best tot z’n recht komt. Ik zou alleen niet zo snel weten wie ze hebben om de rol van Schöne dan te kunnen invullen
2 -2
Redlum
Pjanic kan prima in de schone rol!
1 0
AFCA-B93
Ah ja, helemaal vergeten dat ze die erbij krijgen. Denk dat dat niet misstaat nee
0 0
trodat4030
Wat dacht je van Schone?
1 -2
Ozymandias
Hahaha, wil je de voorzitter van Barcelona dood hebben? Stel je voor dat hij nu een speler zou kopen die bij Genoa niet zeker is van een basisplaats.
1 0
trodat4030
Niemand die de Schone rol zo goed kan als Schone.. Leek mij juist een abc-tje..
0 0
AFCA-B93
Dat zegt meer over Genoa denk ik, daar Schöne bij een halve finalist CL gewoon in de basis stond
0 0
AFCA-B93
Zou het hem natuurlijk wel gunnen haha
0 0
MelleAfca
Wijnaldum
1 0
036AFCA97
Labyad natuurlijk, daarom zit die er niet bij vandaag!
0 -1
AFCA-B93
Wat kan ‘ie niet hè
0 0
Labrador
Mede verantwoordelijk voor titel nummer 34. Een titel die voor de fans en met name voor Donny enorm veel betekende. Donny, het is je gegund!
4 -1
Multi
Nou ik ben benieuwd, maar dit voorspelt uiteraard niet veel goeds voor ons. Al gun ik het Donny zeker.
1 -1
chloorbestendig
Donny met doorverkooppercentage voor Vidal + Suarez, Tovermars sleept het er gewoon uit mannen, let maar op.
1 -3
TusanDadic
Suarez zal qua salaris wel concessies willen doen, maar in het geval van Vidal kan ik dat maar moeilijk geloven. ;)
0 -1
Huntelaar020
Toch een kern van waarheid in die donny 20+ suarez deal?
1 -2
AFCA-B93
Het belangrijkste is denk ik toch echt weer dat we kampioen worden, daarna komt Europees presteren imo. Zonder Donny zou je ook met enige eenvoud kampioen moeten kunnen worden
0 -2
Mocrodammerr
eens
0 0
MK77
Hopen een mooie transfersom naar een topclub. Daar worden wij ook alleen maar beter van.
Donny bedankt voor al het moois je hebt het verdiend maar we gaan je missen
0 -1
Jojo49
maandag 65 miljoen bij schrijven.
0 -2
Bruno04
Ik had gister al een vermoeden. Als je de laatste trainingsvideo bekijkt van Ajax komen Donny en TH samen zacht pratend het veld op. Daarna overleggen ze en zegt Donny: Nee nee natuurlijk dat snap ik.

Ik vermoeden daar al dat TH iets zei in de trend van: dan stellen we natuurlijk iemand anders op.

Kijk de beelden maar is terug.
1 -5
Huntelaar020
Nu je zegt,
Die video is wel verwijderd.
1 0
036AFCA97
Ja dat zei ik vanochtend ook al. Vroeg me al af waarom
0 -1
Ajax4life16
wat een onzin pfff. Jij kijkt het journaal ook zeker om half 7 op RTL4
0 -1
Bruno04
Nee zonder gein. Appte dit gister al naar mijn maten. Je ziet gewoon dat er iets speelt.

1 0
Ismael Urzaiz
Wow. Nog iets anders opgevallen? Ik zag Tagliafico knipogen naar Tadic, vraag me af of er tussen die twee iets speelt.
0 -2
Bruno04
Haha ik snap dat het raar klinkt. Maar als je die video gezien had dan had je me wellicht begrepen. Ik zie nu ook dat hij verwijderd is
0 0
AFCA-B93
Haha, moest wel een beetje lachen. Goeie
0 0
Ajax4life16
Er zal ook wel iets spelen. Die transfer zal maandag dan wel bekend gemaakt worden
0 0
mallerd
Beetje vergezocht...
0 -2
Toon meer reacties